Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Als je er met 3-0 afgaat zou je kunnen denken dat we kansloos waren, maar dat was geenszins het geval. We kregen twee keer zoveel kansen dan SEV, alleen het verschil is dat zij er drie maken en wij scoren niets. Dan verlies je dus en is de nederlaag verklaard”, stelde trainer Roberto Escudero simpel.

Verleden week verloren de “Groeneharters” thuis van het Scheveningse SVC’08. Dat betekende dat er in drie duels door de degradant van afgelopen seizoen nog maar drie punten vergaard werden in de 2e klasse. Daar moest, vonden ze, uit tegen het Leidschendamse SEV maar eens verandering in komen. Ook SEV had nog maar 3 punten en een voorhoede die nog maar drie keer het net wist te vinden.

De mannen van Escudero begonnen dan ook goed aan de wedstrijd. Ze waren sterker en de ploeg voelde dat er wat te halen viel. Zo zeker waren ze daarvan, dat de gedachte bij hen opkwam dat er wel eens met grote cijfers gewonnen kon gaan worden. Helaas, na ruim tien minuten ging het fout. Een aandringend GHC vergat in hun drang om aan te vallen dat er ook verdedigd moet worden. Een te ver opdringen en een persoonlijke fout gaf de gastheren de mogelijkheid de score te openen via Milan van der Veer.

Volgens aanvaller Ozan Demirbas was het goede gevoel opeens weg. ,, Er brak iets in ons team. Het ging zo goed en we dachten dat we ze op de slachtbank hadden liggen. Dan zo’n knullig moment en weg is alles. Gelukkig konden we het tot de rust op 1-0 houden. In de kleedkamer hebben we elkaar opgepept en ons zelf voorgehouden dat we gewoon beter waren dan de tegenstander. Van zo’n ploeg mag en hoef je niet te verliezen, was ons idee.”

Ondanks die goede bedoelingen lukte het die tweede helft ook niet om te scoren. Toen kort na rust ook nog eens het tweede tegendoelpunt viel (treffer Randy de Witt,red.), was het afgelopen met de Leidenaren. De 3-0 van Robert de Groot was meer voor de statistieken.

Demirbas: ,,Het was opeens allemaal weg, de moed was weg en het lukte helemaal niet meer. Het is ongelooflijk en te gek voor woorden. Als je tien maal tegen ze speelt win je minstens zes keer. We hebben een team dat aanvallend wil en kan spelen, maar onze voorhoede brengt te weinig. Dat reken ik ook mijzelf aan. Toch moeten we op deze weg doorgaan. We hebben een prima technische staf en we willen allemaal lekker ballen. Ondanks die tegenvaller moeten we ons niet gek laten maken en de koppies laten hangen. Het zit best goed in elkaar, we moeten alleen scherper worden. De competitie duurt nog lang genoeg. We verloren vanmiddag gewoon van onszelf. Dit SEV is echt niet beter dan ons.”

Vervolgend: ,,Na vier wedstrijden nog maar 3 punten en 4 doelpunten voor en al 11 tegen. Het moet beter. We hebben wat nieuwe jongens en de wisselvalligheid is groot. In ieder geval aanstaande donderdag weer nieuwe kansen in een hopelijk goede wedstrijd tegen UVS en dan na de winst lekker zaterdag feest vieren. Het komt heus goed met GHC.”

Ook Escudero blijft geloof houden. ,,Bij 2-0 kregen we zelfs ook nog kansen en kan je maar zo in de wedstrijd terugkomen. Enkel ontbrak de scherpte en konden we de opgelopen tikjes kennelijk niet meer vergeten. Daarnaast zit het ook bepaald niet mee. Mijn broer moest al snel afhaken met een verrekking in zijn hiel en later haakte Bryan Verhage af met een verrekking in de kniebanden. Misschien is het zelfs wel gescheurd. Dat moeten we even afwachten. Shurdien Narcisio kon al helemaal niet beginnen. Dus verzachtende omstandigheden zijn er ook wel voor GHC.”

Basisopstelling: Verhoef, Verhage, Segaar, Escudero, Mouchih, Van Leeuwen, Blazquez, Karasahin, De Haas, Demirbas, Karpuz.