Tweede klasse C (zaterdag)- GHC had de wens om tegen staartploeg KMD een vervolg te geven op de overwinning van twee weken terug tegen HVC’10. Zo zou de ploeg van Roberto Escudero weer verder omhoog kunnen kijken. Er kwam niets van terecht. Tegen Klein Maar Dapper ging de Leidse ploeg zwaar onderuit: 6-1. Daarnaast werden ook nog onder meer twee rode kaarten opgehaald en voor de stand betekent de nederlaag dat de laatste plaats weer in het bezit is van de Vlietploeg. Sterker nog; enkel GHC staat nog niet in de dubbele punten. Michael Verhoef had dus als keeper geen fijne middag, maar is nog niet in paniek.

De doelman, eerder o.a. nog actief bij RCL in Leiderdorp, sprak van een terechte nederlaag. ,,Eerlijk gezegd was KMD veel beter. Er lukte weinig bij ons. We hadden weldegelijk een strijdplan, maar het kwam er van geen kant uit. Voor de rust hadden we weinig in te brengen en met 1-0 viel de schade eigenlijk nog mee. Na de rust ging het voor ons helemaal de verkeerde kant op.”

De 2-0 kwam tot stand na een overtreding van Robin Sap. De jonge verdediger kreeg een rode kaart en de bal ging ook nog eens op de stip. ,,Dat was wel een breekpunt. Ik zag het als een licht vergrijp, maar vanuit de positie van de scheidsrechter kon ik me wel voorstellen dat de penalty werd gegeven.”

Voor GHC werd het nog erger. Even later moest ook Ozan Demirbas het veld verlaten. De aanvaller zou een natrappende beweging hebben gemaakt. Invaller Bilal Karasahin scoorde na de 3-0 nog wel de 3-1, maar daarna was het verzet gebroken van de Leidenaren. KMD profiteerde ruimschoots van het feit dat GHC met negen man moest tegenhouden en liep uit naar 6-1. En dat in een duel tussen vooraf de nummers veertien en dertien.

Verhoef: ,,Natuurlijk komt dit heel hard aan. We waren ronduit slecht, hoewel we ook wel erg weinig meekregen van de scheidsrechter. Aan de andere kant moet ik ook eerlijk zijn en zeggen dat we onszelf ook de wedstrijd uit hebben gepraat. Dat moet anders, want dan krijg je dit soort klappen. Alle opgelopen kaarten gaan je ook opbreken en we zitten zoals bekend al niet ruim in de spelers door blessures en schorsingen. Wat dat betreft gaat dit verder dan enkel een nederlaag.”

Toch wanhoopt de sluitpost niet. ,,Zeker niet. Ik ben er van overtuigd dat deze groep meer dan voldoende kwaliteit heeft. Het probleem is enkel dat het er bij een aantal spelers niet altijd uitkomt. Wij hoeven met dit team echt geen degradatievoetbal te spelen. Dat is nergens voor nodig. In dat opzicht is het wel van belang om Be Fair volgende week te pakken en goed af te sluiten bij TAVV. Want als we ook van die twee ploegen verliezen, wordt het er niet eenvoudiger op. Ook vind ik dat de sfeer er niet onder lijdt en ik ben nog steeds blij met mijn keuze voor GHC. Het is een gezellige en warme club en daarom moeten we ook niet te lang stil staan bij deze nederlaag. Hoewel die zuur op mijn maag ligt, ben ik nu al met volgende week bezig. Als we allemaal 100% geven zoals tegen HVC’10 onlangs dan moeten we volgende wek een goed resultaat kunnen binnen slepen.”

GHC was ook nu niet op volle oorlogssterkte en is dat dit seizoen überhaupt nog niet geweest. Zo ontbrak Martijn van Leeuwen in verband met een blessure en wacht Shurdien Narcisio een operatie. Koos de Haas en Ramon Escudero keken geschorst toe.

Basisopstelling GHC: Verhoef, Blikman, Sap, Verhage, Mouchih, De Roode, Segaar, Faridi Blazquez, Demirbas, Karpuz, El Idrissi.