Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Het zijn louter pieken en dalen bij ons.” Zo begint GHC-routinier Michael de Roode na afloop van de wedstrijd tegen TAVV. De laatste vijf wedstrijden verliezen en winnen we om en om. Er is geen pijl op te trekken. En vaak gaat het om grote uitslagen.

De 2-0 nederlaag, dit keer werd er dus niet ruim verloren, tegen TAVV komt hard aan bij De Roode. ,,Bij winst hadden we gelijk gestaan. En dan te bedenken dat er in de eerste helft niks aan het handje was.” Inderdaad waren de ploegen in evenwicht en waren de betere kansjes zelfs voor de bezoekers. ,,Hun keeper moest echt laten zien dat hij er was”, gaat De Roode verder. We hadden absoluut vertrouwen in een goede pot. We misten eigenlijk alleen Ramon Escudero en Dencho Narcisio, twee uitstekende spelers, maar verder waren we compleet en dat was dit seizoen meestal anders. Dan ga je alsnog het schip in. Het had ook nog erger kunnen zijn als keeper Michael Verhoef een toegekende penalty niet had gestopt van Chiel Konings, die net als Jordi van der Hoorn uiteindelijk wel tot scoren kwam na de pauze.

De Roode zelf kreeg niet veel mee van de tweede helft. ,,Bij een sliding kwam ik verkeerd op mijn schouder terecht. Ik voelde gelijk dat het niet goed zat. Ik moest er uit waarna ik uitgebreid behandeld ben door de fysiotherapeut. Gelukkig bleek er niets gebroken, maar een scheurtje in het kapsel zou kunnen. Balen. Dat wordt de huisarts maandag en misschien een doorverwijzing. Gelukkig kan ik herstellen in de winterstop.

De Roode aarzelt niet om een mogelijke oorzaak van het wisselende presteren aan te geven. ,,Wij vormen te veel eilandjes. Zeker als het niet lekker loopt wordt er teveel op elkaar gemopperd. Natuurlijk is het moeilijk om de sfeer optimaal te houden als je te veel verliest en onderaan staat. Dat is wel nodig om uit die positie te geraken. Voor elkaar en met elkaar de strijd aangaan, van de eerste tot de laatste minuut en wat de stand ook is: dát zou het moeten zijn. Ik zie het regelmatig wel bij de tegenstander, maar te weinig nog bij ons. Qua voetbal doen we denk ik voor niemand onder in deze klasse. Op het mentale vlak wel. Een mooi aandachtspunt voor de winterstop.”

GHC blijft laatste. De toestand is zeker niet hopeloos, wel alarmerend. De punten zullen snel moeten komen in het tweede deel van het seizoen wil de ploeg van Roberto Escudero van de onderste regionen weg geraken en niet verder af glijden richting de derde klasse. Escudero zelf heeft er zeker wel fiducie in dat het tij zal keren, maar stipt nog wel een ander pijnpunt aan. ,,Wanneer wij achter komen, kunnen we het vaak niet meer ombuigen. Er knakt dan wat. Dat moet eruit. Ik kan nou niet zeggen dat zij zoveel beter waren, maar we hebben wel te weinig gebracht. Zeker nadat we dus op achterstand kwamen. Gelukkig is de schade nog te overzien, want een aantal andere ploegen die bij ons in de buurt staan wonnen ook niet.”

Basisopstelling GHC: Verhoef, Verhage, Boot, Blikman, Mouchih, Van Leeuwen, Faroudi Blazques, De Roode, De Haas, Karasahin, Karpuz.