Tweede klasse C (zaterdag)- Zelden kon GHC trainer Roberto Escudero dit seizoen beschikken over een volledige selectie op een zaterdag. Schorsingen, blessures en wat al niet meer maakten wekelijks improviseren een bittere noodzaak. Geen wonder dat de club moeizaam puntjes sprokkelde, hoewel er vaak wel goed gevoetbald werd. Er gloorde licht toen de Vlietclub de vorige wedstrijd met 3-2 won van HVC’10. De laatste plaats werd overgedaan aan KMD en uitgerekend die ploeg is dit weekend de tegenstander.

Winnen zou GHC nog meer lucht geven. Het wordt echter geen eenvoudige klus: er ontbreken weer vier potentiele basisspelers waaronder broer Ramon Escudero. ,,Balen, eerst kon ik twee maanden niet voetballen vanwege een scheurtje in een pees onder mijn voet, toen werd ik vader van een dochter met de naam Lola (gefeliciteerd Ramon, red.) en net ben ik terug of ik loop tegen mijn vierde gele kaart aan. Zaterdag sta ik dus langs de kant. Des te frustrerender omdat het gaat om een zespuntenwedstrijd. We moeten winnen en dat gaan we dan ook doen ook. Invallers of niet, als we met het hele team voor honderd procent inzet de strijd aangaan komen we met drie punten terug in Leiden.”

Er komen voor de winterstop nog twee finales voor GHC als het directe concurrenten treft . ,,Let op”, zo gaat Escudero verder, ,,Ik zie ons ook winnen tegen Be Fair en TAVV. Wij voetballen namelijk helemaal niet zo slecht, integendeel zelfs. Tegen koploper Westlandia verloren we in de laatste minuut en tegen VDL waren we gelijkwaardig. Dat heb ik het over de top in onze afdeling. Mochten we inderdaad zeven of negen punten halen en zijn we weer compleet na de winterstop, dan gaan we in positieve zin verrassen.”

De centrale verdediger was bijna verloren geweest voor het voetbal. Hij voetbalde puur recreatief in een vriendenteam, maar ook dat trok hem uiteindelijk niet bijster. Liever stond hij langs de kant om de verrichtingen van anderen te zien. Twee jaar lang liet hij voetbal voor wat het was. Toen zijn broer trainer van GHC werd begon het toch weer te kriebelen: ,,Roberto vertelde dat hij van voetballer trainer werd en ik kreeg er weer zin in. Niet eens om gelijk in de basis van 1 te staan hoor, ik had een plek in het tweede ook geaccepteerd, maar het ging zo lekker dat ik in het eerste belandde.”

Bijna vanzelfsprekend geeft het feit dat Roberto trainer is nog eens iets extra’s aan zijn hernieuwde voetbalplezier. ,,Ik heb een hele goede band met hem, maar dat wil niet zeggen dat ik bij GHC anders behandeld word. Ik ben een van de elf, zou het anders zijn dan krijg je scheve gezichten. Misschien moet ik zelf een stapje meer zetten, geeft niet, ik doe het graag.”

Aldus een zeer optimistische Ramon Escudero (zoon van een Spaanse vader en Nederlandse moeder overigens, red.), die zelfs een periodetitel niet uitsluit als GHC de komende weken goed door komt en op volle sterkte kan aantreden tijdens de rest van het seizoen. KMD ofwel Klein Maar Dapper vergaarde op eigen bodem tot nu toe vier punten. Alleen van Lyra werd als gastheer met 1-0 gewonnen. De Groene Hart Combinatie won twee keer in een uitduel. Drie keer werd verloren. De handen konden de lucht in na een bezoek aan RCL (1-2) en sc Monster (1-4).