Tweede klasse C (zaterdag)- Cijfers liegen niet. Toch is er geen wanhoop bij Roberto Escudero, de trainer van GHC. De Vlietclub verloor al voor de zevende keer dit seizoen. Dit keer was Lyra met 3-0 te sterk voor de bezoekers, die vooralsnog de voorlaatste plaats innemen. ,,De resultaten zijn niet goed en ik ken een moeilijke start als trainer. Daar hoef ik niet omheen te draaien. Dat neemt niet weg dat ik zeker weet dat als we binnenkort compleet zijn dat we dan onze punten gaan pakken. Tot die tijd moeten we misschien maar eens anders gaan spelen.”

Escudero wordt vanaf dag 1 geplaagd door (langdurige) blessures en schorsingen en kon nog geen wedstrijd in dezelfde samenstelling spelen. Tegen Lyra bleef Martijn van Leeuwen andermaal geblesseerd aan de kant en kon er geen beroep worden gedaan op Prins Sandhu, die geblesseerd was geraakt op de training. Vervolgens moest Escudero nog meer puzzelen. Zaterdagochtend werd Ramon Escudero, ook pas weer fit, vader en ook door zijn naam kon een streep. Vervolgens verscheen Bilal Karasahin te laat ten tonele en dat maakte dat GHC andermaal kwetsbaar voor de dag kwam.

,,Vanaf het begin van het seizoen hebben Kees (van Tongeren, red.) en ik een zienswijze en een weg die we willen bewandelen. Daar geloven wij in. Maar het werkt natuurlijk niet mee dat er elke week weer spelers ontbreken. Het is dan heel lastig om automatismen in te slijpen, ook al omdat spelers noodgedwongen op andere posities moeten spelen. Het vervelende is ook dat we nauwelijks keuzes hebben. We zijn blij dat we er elke week genoeg hebben op dit moment. Natuurlijk word ik er niet blij van wanneer een speler te laat komt. De speler is ook op de bank begonnen, maar in de tweede helft, bij een 2-0 achterstand, moesten we ook iets forceren en dan moet je dus een aanvallende impuls aan de ploeg meegeven.”

De speler in kwestie, Karasahin, kreeg na rust en uitgelezen kans om er 2-1 van te maken, maar een strafschop was niet besteed aan de topscorer van GHC. Later in de wedstrijd kreeg de invaller nog een grote kans om alsnog een spannende slotfase te kunnen spelen, maar opnieuw bleef zijn kruit droog. Vervolgens haalde de thuisploeg voor de zekerheid de trekker voor een derde keer over en viel het Leidse doek geheel en al naar beneden.

,,Het zit dus allemaal niet mee. Geloof me, deze tegenstander is echt niet beter dan ons. Zeker niet wanneer wij wel alle poppetjes aan boord hebben. We maakten nu helaas teveel fouten. Uiteraard niet bewust, maar ze werden weer genadeloos afgestraft. Het is niet zo dat wij wekelijks zoek gespeeld worden. Enkel zijn de meeste tegenstanders wat slimmer en maken ze handig gebruik van onze tekortkomingen. Maar wie zou ik het kwalijk kunnen nemen? We spelen met wat jongens die in principe in het tweede zouden moeten spelen. Zij doen hun stinkende best. En nogmaals; het is allerminst ideaal om ook nog eens op andere posities te moeten spelen. Gelukkig was nu Bryan Verhage er weer bij, maar eigenlijk zou hij nog een paar weken nodig hebben om echt goed te kunnen aansluiten. Nu was het pijpje na een uur volledig leeg. Ik bedoel maar te zeggen dat we onszelf moeten redden met noodgrepen. Dat is tot nu toe de pure pech van dit seizoen.”

Escudero en Van Tongeren staan een strijdplan voor waarin nog steeds wordt geloofd. ,,Zeker wel. Maar misschien zullen we wat behoudender moeten gaan spelen de komende weken, zo lang we nog niet over iedereen kunnen beschikken. We gaan het daar van de week over hebben. Het is nu een kwestie van overleven, ik kan daar niet anders van maken. Dat neemt niet weg dat wij geloven in deze groep. Er is genoeg kwaliteit en er zit echt wel muziek in. Als ik zie hoe Sami Mouchih speelt als linksback dan moet ik zeggen dat ik daar van geniet. Die jongen is zeventien en doet het wekelijks uitstekend. We kunnen echter niet van hem verwachten dat hij de kar trekt. Dat zullen anderen moeten doen.”

De positie van GHC is allerminst rooskleurig en Escudero loopt daar niet voor weg. ,,Boosheid en moedeloosheid vochten bij mij om voorrang na afloop van de wedstrijd. Voor het eerst was ik wel even uit het veld geslagen na zoveel ellende achtereen voor deze ploeg. We moeten echter verder en die ommekeer moet en zal komen. We moeten met zijn allen ervoor blijven knokken. Als de motivatie verdwijnt, hebben we pas echt een probleem. Dit GHC hoeft absoluut niet onderin te eindigen.”