De spelers werden voorgesteld, pal voor de tribune. Eens wat anders en logisch ook. De tribune was redelijk bezet.
De spelers werden voorgesteld, pal voor de tribune. Eens wat anders en logisch ook. De tribune was redelijk bezet.

Derde klasse A (zaterdag)- Het wordt wie van de drie in de derde klasse A als het gaat om de titel. Floreant haakte af, terwijl Koudekerk, SEV en UVS geen fouten maakten. Docos kon geen potten breken aan de Gruttolaan bij de ploeg van Alex Redel. Koudekerk won met 4-1.

Langzamerhand neemt het geloof toe dat er historie kan worden geschreven in Koudekerk. De tweede klasse lonkt meer dan ooit tevoren en alles wijst erop dat de club toe is aan een stap voorwaarts. Er staan al zestien zeges op de teller en als er nog vijf bij komen is het kampioenschap een feit. Bij alle andere scenario’s is het afwachten geblazen of de voordeur soelaas biedt of dat de achteruituitgang de platte kar oplevert.

Erik van der Pot in duel met Yvar de Groot
Erik van der Pot in duel met Yvar de Groot

Feit is dat Koudekerk ondertussen hardop uitspreekt de titel te willen en het spel de nodige perspectieven oplevert. Redel had zich- net als het thuispubliek- niet ten onrechte fors geamuseerd en Docos kon slechts kortstondig wat tegen sputteren. Koudekerk was overduidelijk baas in eigen huis.

Al na elf minuten was het raak. Bas van Heerdt vond Akke Pennin via een corner, waarbij geen Leidenaar een poging deed het de aanvaller lastig te maken. Nog geen minuut later redde Rowin Peet op wonderbaarlijke wijze op een inzet van Pennin. De 2-0 kon evenwel haast niet uitblijven, want de thuisploeg dicteerde.

Zoey de Jong krijgt te maken met Mike van Velzen
Zoey de Jong krijgt te maken met Mike van Velzen

Omdat het 1-0 bleef richtte Docos zich iets op en via een zeldzame uitbraak werd het pardoes [gelijk. Wim de Bolster gebruikte zijn lichaam goed bij een inworp en verschafte zich zo vrije toegang tot Mitchell Goudkuil: 1-1.

Even was er sprake van een heus gevecht, maar Ruben van den Berg leidde al rap de 2-1 in met een pass op Roy van den Berg, die niet aarzelde om af te drukken. Hoewel niet alles lukte, zat er vrijwel altijd een voetballende intentie achter bij Koudekerk. Docos leefde halverwege nog wel, maar na rust bleek dit uitstel van executie.

Tien minuten na rust besliste de doortastende clubtopscorer Mike van Velzen het treffen, waarna ook de ingevallen Mitchel Jansen nog van zich deed spreken. Het mat spelende Docos stelde daar amper wat tegenover en de beide trainers waren het na afloop dan ook onmiddellijk met elkaar eens dat er op de uitslag werkelijk niets af te dwingen viel.

Koudekerk kreeg twee handen vol kansen
Koudekerk kreeg twee handen vol kansen

In het resterende programma zal het meer en meer overtuigende Koudekerk moeten bewijzen dat het de volwassenheid van spelen, zoals Redel dat gerechtigd noemde, kan blijven vasthouden. Te beginnen met het uitduel over twee weken bij SEV, vooralsnog wel de ploeg met de beste papieren. Met het voetbalgogme lijkt het in elk geval wel goed te zitten.

Docos heeft misschien nog wat punten nodig om zich definitief veilig te spelen, maar het lijkt gek te moeten lopen om nog in de problemen te komen. Marcheren doet het na de winterstop niet bij de formatie van Nico van der Salm, maar de pijlen lijken al gericht op volgend seizoen. De eerste versterkingen zijn binnen en daarmee, zo is de bedoeling, moet de ploeg uit het Morskwartier een rol krijgen die dit seizoen toebedeeld is aan Koudekerk.

Weer een hachelijk moment voor doelman Alex Vergeer
Weer een hachelijk moment voor doelman Alex Vergeer

Koudekerk-Docos 4-1 (2-1). 11. Pennin 1-0, 29.De Bolster 1-1, 34. Van den Berg 2-1, 55. Van Velzen 3-1, 85. Jansen 4-1. Scheidsrechter: Sinke. Toeschouwers: 200.

Koudekerk: Goudkuil, Van Leeuwen (78.Vergunst), Ruben van den Berg, De Schepper, Roosenbrand, De Best, Roy van den Berg (75.Tol), Van Heerdt, Van Velzen, De Groot, Pennin (71.Jansen).

Docos: Vergeer, Bouwmans, Sjaardema, Schiebroek (54.Ravensbergen), Peet, Overvliet, De Bolster (78. Van der Linden), De Jong, Van der Pot, Van Empel, Klein (64. Van Noort)

Bron: LD/HK

Foto’s: met dank aan dhr Van Abswoude

Note red: van deze wedstrijd volgt vandaag nog uitgebreide nabeschouwing