Derde klasse A (zondag) – Voor de zesde maal op rij wist GOL Sport een competitiewedstrijd niet tot een goed einde te brengen. Op bezoek bij UDO, op Sportpark de Voscuyl, werd er met 4-1 verloren van de directe concurrent in de strijd om degradatie.

,,Een gebrek aan passie, inzet en werklust voor elkaar’’, zo kenmerkte de nummer 10 van GOL Sport, Nick van der Reijden, de prestatie van zijn team. ,,We zullen harder voor elkaar moeten werken, willen we nog resultaten gaan behalen met dit elftal. Als we bij elke tegenslag op elkaar gaan mopperen, dan gaan we wedstrijden als deze niet ombuigen tot een overwinning.”

De ploeg van trainer Taoufik Maatoug begon ogenschijnlijk goed aan de wedstrijd. Door een aantal kansen voor Mohamed Achahbar en Adil Moutaoussut oogde het elftal fris en scherp aan de wedstrijd te zijn begonnen. Deze ogenschijnlijkheid werd verbroken toen, geheel tegen de verhouding in, UDO raak schoot in de 20e minuut. ,,Ja we begonnen goed aan de wedstrijd en daarom is het ook zo jammer dat de bal opeens in onze eigen goal ligt. Er was helemaal niet zoveel aan de hand tot op dat moment. Wij zijn als ploeg totaal niet mentaal weerbaar. Dat moet absoluut beter’’, zo stelt Van der Reijden.

Na de openingsgoal van UDO begonnen de Boshuizerkadebewoners steeds slordiger te voetballen. De tegenstander liet GOL Sport tot aan de middenlijn opbouwen, maar de verdedigende linie wist zich eigenlijk geen raad met deze ruimte. Er werd vrij tempoloos rond gespeeld waardoor de tegenstander maar moeilijk pijn kon worden gedaan.

Na rust werd de ban echter wel gebroken. Na goed voorbereidend werk van de nog zeer jonge (16) Narin Batuhan, kon de aanvoerder Moutaoussut na een een-op-een situatie de bal langs de keeper schuiven.  Een korte opleving voor de groen-witte brigade zo bleek tien minuten na de goal. Vanuit een corner kon er frank en vrij binnen gekopt worden, waardoor de keeper kansloos werd gelaten en UDO opnieuw op voorsprong kwam. Van der Reijden reageerde als volgt: ,,Dat soort momenten gebeuren ons net even te vaak. We maken soms simpele fouten. We waren niet met de juiste dingen bezig tijdens die corner, waardoor we tegenstanders helemaal vrij lieten staan.’’

Na de 2-1 zakte het verzorgde veldspel helemaal weg bij GOL Sport. ,,Als we dan voor de tweede keer op achterstand komen, zie je dat de koppies gaan hangen. Spelers gaan eigen acties maken. Begrijp me niet verkeerd we hebben hele goede creatieve spelers, maar wij moeten soms wat minder met het hart en wat meer met het hoofd gaan spelen. We verliezen wedstrijden op naïviteit’’, verzucht Van der Reijden.

De score zou verder uitlopen naar 3-1 en uiteindelijk werd de wedstrijd zelfs beslecht op 4-1. ,,Ik ging na de 4-1 wel wat dieper staan om nog iets te forceren, maar dat is uiteindelijk ook alleen maar behelpen’’. De ploeg heeft wat Van der Reijden betreft nog genoeg potentie om het seizoen succesvol af te sluiten. ,,We moeten gewoon zorgen dat we weer als team op het veld staan en niet als elf eenlingen die ieder zijn eigen wedstrijd speelt. Alleen samen kun je wedstrijden winnen.’’

De Groot Oost Leiden formatie heeft nog genoeg wedstrijden voor de boeg om de negatieve spiraal te doorbreken. De eerstvolgende wedstrijd op het programma is thuis, aan de Boshuizerkade, tegen van Nispen. Een sterke tegenstander dat zijn huid duur zal verkopen. ,,Genoeg werk aan de winkel’’, aldus Van der Reijden.

De doelpuntenmakers voor UDO waren Ian van der Wilden, Patrick Vergeer (2) en Joost den Hollander. Na dit weekend is GOL Sport negende en UDO schoof op naar de tiende sport op de ladder.

Opstelling GOL Sport: Oguzhan; Bukuru, Muhizi, De Vlugt, Kaamouch (’72 Isik); Bayrak, Achahbar, Moutaoussut, Van der Reijden; Narin, Saber