Derde klasse A (zondag)-De clash tussen de twee middenmoters aan de Boshuizerkade, GOL Sport en Meerburg, stond in het teken van naar beneden blijven kijken of voorzichtig weer wat omhoog. De wedstrijd eindigde na 90 minuten in 2-2, een uitslag waar beide teams uiteindelijk weinig mee opschoten, maar toch content mee waren.

Zo dacht de pas 16-jarige Levi Paulides er net zo over: ,,Ja, we hebben wel een aantal kansen gehad, maar toch. Als je twee keer op achterstand komt en je weet twee keer terug te komen, dan denk ik dat je tevreden met zijn met een punt. Ondanks het feit dat we allemaal dolgraag hadden willen winnen vandaag.’’ De jonge Paulides (16) maakte zondagmiddag  zijn debuut in de basis van Meerburg. Onlangs mocht de jeugdige speler al een aantal keren niet onverdienstelijk invallen in het elftal van Ron de Roode.

2015-02-08 15.59.26

Voorafgaand aan het duel trainde Paulides al mee met de selectie, maar dat de Benjamin van Meerburg dit duel in de basis mocht starten wist hij niet: ,,Ik had doordeweeks gewoon meegetraind met het eerste, dat ging op zich wel lekker net zoals de voorgaande weken, maar toen ik vanochtend op de club kwam wist ik nog van niks. Toen hoorde ik in de wedstrijdbespreking dat ik vanaf het begin mocht starten.’’ Over zijn eigen optreden was hij gelouterd positief: ,,Het ging wel aardig en ik kon wel lekker mijn acties maken. Alleen had ik de eerste helft een kans waar ik meer mee had moeten doen. Ik kon in de rebound van dichtbij intikken, maar ik schoot van dichtbij recht op de keeper. Zonde, maar goed uiteindelijk gaat het erom dat we goals maken, maakt niet uit wie.’’

20150208_134521

Kansen waren er in het eerste bedrijf niet alleen voor Paulides, maar ook voor aanvoerder Duuk van der Meer. Van dichtbij kopte hij in de 25e minuut recht op keeper Oguzhan Yazici, waardoor de bal er uiteindelijk niet inging. Maar het venijn van de eerste helft zat duidelijk in de staart, want in de voorlaatste minuut kreeg Mats van der Poel een opgelegde kans om de Rijndijkers aan een verdiende voorsprong te helpen. Echter belandde zijn schot op de paal en in de rebound kreeg Paulides de bal ook niet in het doel.

Dat clichés vaak waarheden bevatten, bleek deze middag eens te meer. In de tegenstoot van de eerder genoemde kans, kwam GOL Sport eruit via Mohamed Achahbar. Achahbar schoot de bal richting het doel, maar de poging belandde via een been van een speler van Meerburg in de voeten van Bachir Saber. Saber kon van dichtbij simpel de 1-0 binnentikken. Geheel tegen de verhouding in kwam de equipe van Taoufik Maatoug hierdoor op voorsprong.

20150208_134329

GOL Sport deed in de tweede helft feitelijk niets anders dan het verdedigen van de voorsprong, maar het verzet van de Groot Oost Leiden Sport- formatie brak halverwege de tweede helft. Rond de 70e minuut kon de daarnet ingevallen Barry Verboon met zijn eerste balcontact de bal in de kruising werken. Hierdoor kwamen de mannen uit Zoeterwoude verdiend op gelijke hoogte.

Dat Meerburg niet lang kon genieten van deze mooie treffer bleek enkele minuten later. Achahbar, de smaakmaker van GOL Sport, wist van 30 meter de bal schitterend in de rechter bovenhoek te plaatsen en de keeper Patrick Bom het nakijken te geven. Een gelukkige voorsprong zo concludeerde de kersvers gehuwde Achahbar: ,,Wij hanteerden de tweede veel meer de lange bal. Een van die lange ballen werd niet helemaal lekker verwerkt door een verdediger van Meerburg. Die bal belandde in mijn voeten en ik dacht eigenlijk geen moment na en nam de bal op mijn slof. Die zat er wel lekker in ja.’’ Dubbel feest voor Achahbar deze week dus.

20150208_133529

Tien minuten later was de voorsprong alweer verdwenen. Meerburg kon voor de tweede keer van de middag op gelijke hoogte komen via een prachtig genomen vrije trap van Ramon Weijers. Met een magnifieke curve wist hij de bal langs keeper Yazici te plaatsen.

Hoe het kwam dat Achahbar en zijn team telkens weer de voorsprong weggaven, verklaarde hij als volgt: ,,We hebben niet zo’n hele brede selectie en we hebben last van een aantal blessures en afwezigen. We lagen vandaag vaak op de grond en dit heeft een beetje te maken met fitheid. We speelden ook met een paar jongens uit het tweede en je merkt dan wel dat je wat minder op elkaar ingespeeld bent, waardoor je ook weer wat meer meters maakt.’’ Dat dit niet alleen van invloed was op de fitheid, maar ook op het veldspel beaamde Achahbar: ,,Ja, zeker een paar keer gaf ik vandaag een bal voor, maar dan kwam er niemand voor het doel, dit zijn patronen in een elftal die er gewoon in moeten zitten. We moeten wat meer op elkaar ingespeeld raken, daar heeft het dus namelijk mee te maken.’’

20150208_145312

Beide ploegen schoten al met al niet veel op met het gelijke spel. Meerburg sluit de rijen van het linkerrijtje en GOL Sport leidt de dans van het rechterrijtje. De onderlinge kloof blijft zeven punten. Meerburg zal alles op de laatste periode willen zetten en voor de ploeg van Maatoug geldt vooral dat de afstand naar de staartploegen in tact moet blijven bij de eerste kennismaking met de derde klasse.

20150208_145230

Opstelling GOL Sport: Oguzhan; Bukuru, Muhizi, De Vlugt, Bayrak; Ajar, Achahbar, Moutaoussut (Onur), Van der Reijden; Narin, Saber

Opstelling Meerburg: Bom; Smit, J. Verboon, Loos, Brandsma; K. De Jong, J. De Jong (Van der Meer), Van der Meer; Van der Poel, Weijers, Paulides (B. Verboon).

En voor de liefhebber de 2-2 van Ramon Weijers..