Nacompetitie– Aan de kade is het al langere tijd één voor twaalf voor GOL Sport. Via een gewonnen beslissingswedstrijd wisten de groenhemden, op Hemelvaartsdag, nog te ontsnappen aan directe degradatie. Op neutraal terrein bij DoCoS bleek de ploeg van interim-trainer Anouar Hamdi te sterk voor ASC. Een hard gelach voor ASC, terwijl de jubelstemming in het Leidse kamp groot was. Toch is GOL Sport drie dagen later ernstig dicht in de buurt van de vierde klasse gekomen. Zondagmiddag bleek de hobbel, Ommoord, te groot. In eigen huis werd verloren met 1-3.

 
,,Aan het begin van de wedstrijd zat er bij ons totaal geen voetbal in’’, zo typeert de middenvelder van GOL Sport, Van der Reijden, het beginspel van zijn ploeg. ,,Wij werden constant onder druk gezet door de tegenstander en we hadden niet het voetballend vermogen om ons hier onderuit te spelen. We raakten hierdoor niet echt in de problemen, maar we maakten het de verdedigers van Ommoord wel erg gemakkelijk.”

 
Gedurende de eerste twintig minuten bleek er voor beide ploegen niet veel aan de hand. De krachtsverhoudingen waren redelijk in evenwicht en hetzelfde gold voor de kansenverhouding. Het eerste echte wapenfeit werd opgetekend door Ommoord in de twintigste minuut. Vanuit het zestienmetergebied werd een bal in de stuit genomen. Via een boog ging het leer rakelings over de deklat en keeper Oguzhan Yazici stond aan de grond genageld.

 
Spelmaker Mohamed Achahbar bleek bij dit moment goed te hebben afgekeken aangezien hij een identiek schot plaatste richting het Ommoordse doel. Deze keer ging het schot niet over, maar kon het houtwerk de bal keren. Misfortuin stond de openingstreffer dus voor Achahbar en zijn ploeg in de weg. Beide kansen bleken wel de aanloop naar de eerste goal van de wedstrijd. Na slecht uitverdedigen van GOL Sport kon de vleugelaanvaller van de tegenspeler de bal oppikken. Middels een handige actie werd verdediger Erhan Bayram omspeeld. Hij zag zich hierna genoodzaakt de tegenstander te vloeren, met als gevolg een penalty tegen. ,,Dom verdedigen’’, zo stelt middenvelder Van der Reijden. Hij zag met lede ogen aan hoe de verdediging van zijn ploeg in het Rotterdamse mes liep.

 
Na de 0-1 bleef de wedstrijd redelijk in evenwicht. Ommoord ging het spel wel meer vertragen omdat het de voorsprong koesterde. Kansen waren er, op het schot op de lat na, nauwelijks, maar zoals wel vaker dit seizoen nam één speler zijn ploeg bij de hand. Als een duveltje uit een doosje, zo kun je de actie van Achahbar karakteriseren. De vleugelspeler heeft de gehele eerste helft hoogstens vijf balcontacten gehad, maar wist er daarvan één in goud te veranderen. Na het omspelen van drie Ommoordse verdedigers, snoepte Adil Moutaoussut de bal voor de voeten van Achahbar weg en kon van dicht bij de bal inschieten. Goed afgerond van Moutaoussut, maar het voorbereidende werk van Achahbar was wel zo fraai.

 
Met een gelijke ruststand kon Groot Oost Leiden Sport overduidelijk niet ontevreden zijn, maar er zat mogelijkerwijs nog meer in het vat voor de Leidenaren. Dit bleek als snel een illusie. Van der Reijden bleek dit keer zelf de ‘zwarte piet’: ,,Ik ging de tweede helft wat meer achterin lopen om het spel te maken. Ik merkte dat we er voetballend niet uitkwamen en dacht daardoor voor voetbal te kunnen zorgen achterin, met mijn voetballende kwaliteiten. Ik wilde de bal door de lucht naar onze back spelen. Normaal gesproken gaat zo een bal honderd keer goed maar nu kwam het gewoon door een gebrek aan concentratie dat ik in de grond trapte. Echt ongelooflijk balen dat het op zo een moment gebeurd en dat het direct wordt afgestraft.’’

 

Van der Reijden was schuldbewust en tevens besefte hij dat dit een kantelpunt in de wedstrijd was.
Niet veel later bleek dit namelijk een voorbode voor nog meer pech. Een schot na een Rotterdams offensief viel zeer gelukkig via een Leids been in de doelmond. Van der Reijden schaarde dit niet alleen onder de noemer pech: ,,Je ziet dat we het conditioneel ook lastiger krijgen in de tweede helft.’’ De trainingsopkomst bij GOL Sport is nooit goed geweest en daarom is het niet vreemd dat juist daar een van de tekortkomingen liggen. Van der Reijden reageert hierop: ,,Klopt, we komen te weinig trainen en staan vaak met maximaal vijf man op het veld. Dat moet toch veranderen wil je sportief meer kunnen brengen in wedstrijden.’’

 
Met het doelpunt werd direct ook de eindstand beklonken op 1-3. Een slecht begin voor GOL Sport in de nacompetitie, maar volgens Van der Reijden nog lang niet het einde: ,,De tweede plek geeft ook nog een ontsnappingsmogelijkheid want dan moet je tegen de tweede plek van de andere poule. Nog niets aan de hand dus, maar zoals we vandaag gespeeld hebben geeft het geen recht om te denken dat het een ‘makkie’ wordt. We moeten ons spel dus nog echt gaan veranderen.”
Van der Reijden is dus nog hoopvol gestemd. Of dit realistisch is zal geconcludeerd kunnen worden aan de hand van de uitwedstrijd tegen Stolwijk. Als daar gewonnen wordt, is er nog steeds zicht om de dans te ontspringen. Bij een nederlaag is de derde klasse verleden tijd.

 

Basisopstelling GOL Sport: Yazici; Isik, Muhizi, Erhan Bayram, Ercan Bayram; Bukuru, Van der Reijden, Bayrak; Ergun Bayram, Moutaoussut, Achahbar