Vierde klasse A (zondag)- GOL Sport leek na vorige week dood en begraven. Anouar Hamdi, volgend seizoen trainer aan de Boshuizerkade, maar ondertussen ook al tussentijds op de bank bij de groenwitten, gaf geen stuiver meer voor zijn team en richtte zich al volledig op volgend seizoen en de vierde klasse. Na zondagmiddag blijken de kaarten evenwel nog niet geschud te zijn. ASC en Kickers’69 verloren kansloos, terwijl GOL Sport zeer verrassend won bij Teylingen (1-3). Door de resultaten degradeerde de Leimuidenaren en moeten GOL Sport en ASC onderling gaan uitmaken via een beslissingsduel wie er mee degradeert of nog mag spelen in de nastoot.

 
Hamdi zelf was eigenlijk ook stom verbaasd door de zege. ,,De voorbije tijd moesten we noodgedwongen een beroep doen op spelers van het derde en vijfde elftal. Meer smaken hadden we eenvoudigweg niet. Op zich deden we het niet eens zo beroerd, maar na een uur ging het lichtje logischerwijs uit bij jongens van die elftallen. Dan verloren we dik, maar viel de uitslag geflatteerd uit. Nu waren we redelijk compleet en dan zie je dat we gewoon aardig kunnen ballen. Voor de winterstop liep het ook best goed en kon het team mee met de beste zes of zeven. Ik weet ook zeker dat we daar hadden kunnen eindigen, maar gaandeweg verloren we spelers onderweg en werd het moeilijker.”

 
Teylingen is al lange tijd zeker van de nacompetitie voor een terugkeer naar de tweede klasse en had geen enkel belang bij de strijd op de Roodemolen. GOL Sport profiteerde optimaal van de geboden kansen. ,,Ik had de opdracht mee gegeven om gewoon lekker te spelen. Frank en vrij. Gewoon op een goede manier de competitie afsluiten. Zelfs bij winst waren we nog niet zeker van het ontlopen van rechtstreekse degradatie dus ik wilde de druk weghalen. Dat pakte prima uit. We speelden onbevangen en hebben zo de winst naar ons toe getrokken. En tja, dan hoor je opeens dat we nog boven de streep kunnen uitkomen. Voor mij, de ploeg en de club eigenlijk nog een onverwachts extraatje.”

 
GOL Sport kwam aan de leiding via Soufian Achghaf en dat smaakte voor de bezoekers naar meer. De ploeg van Laurens Mouter kwam echter langszij en Hamdi zag de bui toen hangen. ,,Ik dacht, nu zal het wel over zijn en is degradatie een feit. Maar het liep anders en via twee keer Nick van der Reijden sleepten we de partij binnen. Echt leuk, want nu kan het nog.”

 
Hamdi had zich dus feitelijk al verzoend met de kelder van het amateurvoetbal, maar zover hoeft het nog niet te komen. ,,Natuurlijk blijven we liever in de derde klasse, want daarin zijn de tegenstanders ook leuker. We zijn druk bezig om een leuk team samen te stellen voor volgend seizoen. Dit met regiospelers, waarvan we met name van op aan kunnen. Lekker trainen en spelen. Als nu blijkt dat we het nog kunnen redden, gaan we daar natuurlijk voor. GOL Sport heeft twee keer niet kunnen winnen van ASC in competitieverband, maar dat had simpelweg heel anders moeten verlopen. Thuis vergaten we onszelf te belonen en uit kwamen zij met een rare goal op gelijke hoogte en ging het vervolgens helemaal mis. Met alles respect voor ASC, maar dat is geen wonderploeg. Als we er doorheen komen, wacht ons de nacompetitie. Dat is meer dan we verwacht hadden na de laatste weken. Het is enkel de vraag wanneer die wedstrijd tegen ASC wordt gespeeld. Als dat bijvoorbeeld komende donderdag is dan moet ik maar weer zien wie er bij kunnen zijn. Normaliter kan een deel van de groep immers ook niet trainen op die dag. Spelen we volgend weekend dan is dat bepaald gunstiger. Afijn, we wilden het seizoen leuk afmaken en dat is op zich niet veranderd.”