Derde klasse A zaterdag- Hazerswoudse Boys heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door op de slotdag van de eerste competitiehelft met 3-2 onderuit te gaan bij WDS. De ploeg van Manfred van den Bosch gaat door de negende nederlaag als voorlaatste de winterstop in. De zwartwitten wisten vooraf dat het aanpoten zou worden in deze klasse na de titel van vorig seizoen, maar de resultaten vallen ook de trainer niet altijd mee.

Van den Bosch: ,,Van een aantal ploegen mogen wij verliezen gezien onze beperkte mogelijkheden, maar het is zeker zaak om punten te pakken van naaste concurrenten. Afgelopen zaterdag hadden we die mogelijkheid ook, maar we hebben die kans niet met beide handen aangegrepen. Ik vond ons in de eerste twintig minuten goed spelen. Er werd goed gecombineerd en de opbouw was best okay te noemen. Dat we op voorsprong kwamen was ook volkomen terecht. Echter werd het door een verdedigingsfout 1-1 en vervolgens waren we de regie kwijt. Er sloop weer twijfel in de groep en het goede gevoel verdween als sneeuw voor de zon.”

Leo de Ruiter had getekend voor de 0-1, op aangeven van Vito Martens, en Van den Bosch had graag gezien dat zijn ploeg had doorgepakt. WDS was kwetsbaar, maar werd dus door de Boys terug op het paard gezet. ,,Jammer, want we zaten op de bank te wachten op de 0-2. Helaas kwam het goede voetbal niet meer terug bij ons na de gelijkmaker. Na de pauze kwamen zij wat gelukkig op 2-1 en in die fase waren we geheel en al de kluts kwijt. Ik moet zo eerlijk zijn om te stellen dat zij toen ook de 3-1 hadden kunnen maken.”

Dat gebeurde niet en dat gaf de bezoekers de kans om weer terug te prikken. Rens Louwers vond Justin Meijer voor de 2-2, maar even later lag de bal weer aan de andere kant in het doel. ,,En dat is verwijtbaar. We maakten daar meerdere fouten op rij. Niet meelopen, de voorzet er niet uit halen en dan ook nog iemand in vrijstaande positie het laatste zetje laten geven. De 2-2 hadden we er gewoon uit moeten slepen en daarin zie je dat we nog steeds niet daar zijn waar we moeten zijn. We moeten veel meer op het randje gaan spelen. Dat is gewoon nodig in deze klasse. Doe je dat niet dan gaat het een hels karwei worden om erin te blijven. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met de opmerkingen dat we dan die en dan die missen. Daar moet je nu eenmaal mee dealen. Wij geven keer op keer aan wat er moet gebeuren en waar de schoen wrikt. Dat wordt even zo vaak erkend, maar vervolgens worden wel dezelfde fouten gemaakt. Ik ben niet gauw boos, maar de manier waarop we deze wedstrijd uit handen geven maakt mij bepaald niet blij. Het moet na de winterstop veel volwassener. De volgende stap moet gemaakt worden. En dat kan ook, maar het is ook een kwestie van doen.”

Halverwege heeft Hazerswoudse Boys enkel Oegstgeest onder zich, terwijl Rohda’76 op gelijke hoogte staat. Ook NSV’46 is met tien punten nog in de buurt, maar WDS heeft nu al vier punten meer dan de formatie van Van den Bosch. De Boys hervatten de competitie bij Zwammerdam. Die ploeg heeft zich na een sterke reeks uit de gevarenzone gewerkt. Van den Bosch houdt daar ook vertrouwen in, maar hoopt dat het repeterende verhaal aan zijn ploeg in het vervolg minder aan dovemansoren gericht is.