De doelstelling voor dit seizoen van Manfred van den Bosch is helder. De trainer van de kersverse derdeklasser Hazerswoudse Boys wil vooral verbetering en groei zien van het team en de individuele speler. ,,De selectie is nagenoeg ongewijzigd gebleven. Daar heb je als dorpsclub nu eenmaal mee te maken. Dat betekent dus geen versterkingen van buitenaf en we moeten voortborduren op de kwaliteiten die we hebben. Er zit nog genoeg rek in de selectie, dus ik heb er alle vertrouwen in dat die progressie ook gaat lukken.”
,,We gaan wel wat behoudender spelen. Minder druk naar voren en iets meer vanaf de eigen helft. Dat lijkt me ook logisch. Je speelt een klasse hoger nietwaar? Vorig jaar zag ik een soort tweedeling in de vierde klasse: je had een stuk of vijf, zes teams waar we vol aan de bak moesten en je had een aantal teams wat voetballend veel minder was. Nu zullen we elke week op de toppen van ons kunnen moeten spelen. Als we, net als vorig seizoen, gevrijwaard blijven van blessures en schorsingen kunnen we goed meekomen in derde klasse denk ik.”
Als men afgaat op de oefenwedstrijd tegen Nieuwkoop van afgelopen zaterdag kon Van den Bosch wel eens gelijk gaan krijgen. In het achterhoofd houdende dat er tegen een vierdeklasser werd gespeeld, Nieuwkoop, en dat de Boys vier of vijf potentiële basiskrachten miste, werd er toch meer dan redelijk gevoetbald. De flanken werden volop benut en opkomende backs zorgden voor dreiging. Er werden naarmate de tweede helft vorderde aardige combinaties op de mat gelegd en ook over de veerkracht kon Van den Bosch niet klagen: via Stan van Meurs en Justin Meijer werd een 0-2 achterstand nog goed gemaakt.
De oefenmeester van de zwartwitten gaat verder: ,,Het ging aanzienlijk beter dan vorige week (1-1 tegen sv de Vecht, red.). Daar ben ik content over. Nog een pluspunt is de terugkeer van spits Leo de Ruiter. Hij is bijna een jaar op wereldreis geweest en heeft zich nu weer bij de selectie aangesloten. Hij heeft bewezen de nodige goaltjes te kunnen maken, maar hij zal zich wel in de basis moeten terug knokken.” Van den Bosch verwacht geen rol in de marge te gaan vervullen. ,,Gelet op vorige seizoen en de potentie van de groep denk ik ergens hoog in het rechterrijtje te eindigen. Er zijn een stuk of vijf ploegen te sterk voor ons vermoedelijk. Daaronder komen teams waar wij ons mee kunnen meten. Wat de competitie nog eens extra leuk maakt zijn de nodige streekderby’s. Een seizoen om naar uit te kijken dus.”
Hazerswoudse Boys trapt over drie weken af tegen DWO in Zoetermeer. Een week later is het voor het eerst gastheer wanneer buurman Zwammerdam op visite komt. Die ploeg eindigde vorig seizoen in de subtop van 3A.