Derde klasse A (zaterdag)- Hazerswoudse Boys is er bij het herintreden in de derde klasse niet in geslaagd om zich meteen in de punten te spelen. BIJ DWO werd in de seizoensopening met 3-1 verloren. Manfred van den Bosch had geen onoverkomelijke problemen met die nederlaag en vond dat de opponent simpelweg beter was. Toch mokte de trainer niet over de teamprestatie van de Boys.

DWO speelde vorig seizoen nog in de tweede klasse, terwijl Hazerswoudse Boys zich nog in de kelder bevond van het amateurvoetbal. De ploeg uit Zoetermeer kon het niet bolwerken en de zwartwitten speelden zich juist naar de titel. Bij de eerste wedstrijd van het seizoen werd duidelijk dat er nog wel sprake is van klassenverschil, zo meende de verliezende trainer.

,,We hadden als insteek om zolang mogelijk stand te houden, want we wisten ook wel dat het een moeilijke middag zou gaan worden. Dat is geen schande gezien de afkomst van de ploegen. We gokten met onze snelheid voorin op een goaltje. Ik denk dat we dat al met al goed hebben gedaan, want er ontstonden bij DWO al irritaties.”

Zonder kleerscheuren haalden de bezoekers de rust en ook na de doelwisseling zag Van den Bosch zijn ploeg stand houden. ,,Het ging nog een kwartiertje goed, maar het water kwam ons wel tot aan de lippen te staan. Bij een aanval van ons ging het mis en in de omschakeling werden we verslagen. Het zat helaas even niet goed in de communicatie en hun rechtsbuiten vond de spits en het was raak. Onze grensrechter had wel buitenspel gezien, maar de 1-0 werd geldig verklaard.”

Hazerswoudse Boys moest daarna definitief loslaten. ,,We hebben nog wel getracht wat te forceren, maar op een zeker moment moet je je verlies pakken. Het heeft ook geen zin om uiteindelijk dik onderuit te gaan. Dat is voor het vertrouwen funest en met de 3-1 van Jeffrey (Kastelein, red.) staat er uiteindelijk een uitslag die meer recht doet aan de verhoudingen.”

Dat er in de derde klasse andere wetten gelden, werd direct duidelijk gemaakt. ,,Vorig seizoen waren wij veelal op de speelhelft van de tegenstander te vinden, nu moesten we meer vanuit verdedigende stellingen opereren. Ik denk dat dit tegen een ploeg als DWO ook wel logisch is. Voor de spelers is dit wel even wat anders, maar dat hoort erbij. Ondanks dat zij de overhand hadden, ben ik van mening dat vooral onze achterste linie het prima heeft gedaan. Ik noem dit een reëele uitslag met perspectief dus ik ben niet ontevreden voor dit moment. Vergeet ook niet dat wij een vrij smalle selectie hebben. Maar wel een selectie met mogelijkheden.”

Opstelling Hazerswoudse Boys: Van Dijk, Plaisier, Moerman, Van Leeuwen, Meurs, Kastelein, Wassing (Louwers), Schoonwater, Meijer, Windhorst, L.de Ruiter.