Het linkerrijtje, handhaven, aansluiten bij de subtop; het trainersgilde blijft over het algemeen voorzichtig wat betreft de doelstellingen voor het komende seizoen. ,,We gaan voor het kampioenschap”, is een zelden gehoorde kreet, zeker als die geuit wordt door de trainer van een net gepromoveerde club. Eigenlijk kan het maar een man zijn die niet terugschrikt voor provocerende uitspraken: Henk de Cler van Lugdunum. ,,Als ik ergens aan begin wil ik winnen, altijd. Ook dit seizoen ga ik voor het hoogste. Dat zit nou eenmaal in mijn aard en dat verberg ik niet.”

 
In eerste instantie lijkt het een zeer gewaagde uitspraak van de trainer van de ploeg uit de Kikkerpolder. Vorig jaar na de play-offs gepromoveerd naar de derde klasse, enkele belangrijke spelers (onder meer Nino Poulina) kwijt raken en dan al het woord kampioenschap in de mond nemen? ,,Ja, ik weet ook wel dat we niet kandidaat nummer één zijn, maar helemaal zonder reden zeg ik het niet. We hebben er een paar sterke knapen van buitenaf bij gekregen en een aantal jongeren zijn doorgestroomd. We hebben knappe resultaten in de oefenwedstrijden neergezet, waar we tal van complimenten voor kregen van de aanwezigen. Ik kan putten uit een selectie van een mannetje of twintig die redelijk gelijkwaardig zijn. Daardoor heb ik ruimte om te schuiven of om iemand rust te geven. Vorige week hebben we op donderdag getraind en daarna drie dagen achter elkaar een wedstrijd gespeeld. Dat lukte probleemloos. Natuurlijk hebben ze nu de pijntjes en de spieren willen niet wat het hoofd wil, maar ik ben tot nu toe heel tevreden. Tel daar nog eens bij op dat ik vier vaste jongens zoals (broer) Tim miste, dan is mijn optimisme niet helemaal ongegrond.”

 
In de derde klasse A zal Lugdunum het moeten opnemen tegen slechts een enkele stadsgenoot: DoCoS. Verder zijn het vooral dorpsclubs als Koudekerk, Zwammerdam en BSC’68 die hun opwachting zullen maken. Het maakt De Cler allemaal weinig uit, als je hoog wilt eindigen moet je van iedereen kunnen winnen is zijn motto. De confrontaties met Hazerswoudse Boys, die de Leidenaren na een eindeloze achtervolging net niet konden achterhalen, zullen ongetwijfeld nog iets extra’s hebben.

 
Lugdunum won onder meer het Marco Kamphues-toernooi bij FC Rijnland en speelde voor de districtsbeker gelijk tegen Teylingen, kampioenskandidaat in 3A op zondag. Overbodig te zeggen dat De Cler het bekertoernooi ook uiterst serieus neemt. ,,Het duel met Teylingen toonde aan dat we heel aardig kunnen ballen. Dit alles smaakt naar meer.”

 
Lugdunum
Gekomen: Bas van de Berg (VV Leiden), Patrick Heijmans (Roodenburg), Aymen Mizab (UVS), Adam Atif (Voorwaarts Rotterdam), Saïd Ajar (GOL Sport), Mo Azarfane (eigen jeugd), Jeffrey van der Berg (eigen jeugd), Danny Boom (eigen jeugd), Leon Buitendijk (eigen jeugd), Alberto Hooi (Voorschoten’97), Omar Kantebeen (UVS), Gideon Matahelumual (Leidsche Boys), Mohsin Osmani (eigen jeugd), Sabir Serray (eigen jeugd), Hong Wei Qian (eigen jeugd),
Vertrokken: Nino Poulina (Football Factory, trainer), Henk van der Weijden, Martijn van den Akker, Kay Labrie, Tim Slingerland en Mitchel van der Kwaak (allen Football Factory), Rachid Oulgout (onbekend), Moby Osmani (RCL)