Het was een seizoen om snel te vergeten voor vv Oegstgeest, uitkomend in de zaterdag 3e klasse A. Waar er aan het begin van het seizoen nog gemikt werd op een periodetitel, werd er aan het eind opgelucht ademgehaald dat Oegstgeest zich, in de allerlaatste promotie/degradatie wedstrijd, veilig wist te spelen tegen VVSB(za). Voor dit seizoen verwacht Jerry Ubink niet al te veel spektakel vanaf Oegstgeester kant.

 
Het was een voorbereiding voor Oegstgeest waar vooral gemikt werd op teambuilding, in de voetbalwereld ondertussen al bestempeld als cliché, maar het was nodig volgens Ubink. Met een teamweekend en activiteiten met de selectie hoopt Oegstgeest nu de basis te hebben gelegd voor een team dat voor elkaar door het vuur gaat. ,,Als dat niet in het team zit, kom je nergens”, aldus Ubink. ,,Vorig jaar is er veel gewisseld met spelers, door kaarten, blessures en andere omstandigheden. Dit seizoen moeten we zorgen dat we een vast patroon in het team krijgen. Pas aan het eind van vorig seizoen zag ik dat terug, dat is nu ook de basis om verder aan te gaan werken.”

 
,,Het wordt een seizoen waarin we verder willen bouwen aan ons spel en dit seizoen willen we absoluut niet in de problemen komen. Vorig seizoen was uiterst teleurstellend.” Waar Oegstgeest in de breedte de nodige kwaliteit heeft verloren ziet Ubink dat niet als een groot probleem. ,,Als ik naar de selectie kijk, zie ik dat er nog de nodige rek in zit. Natuurlijk is het een aderlating dat we nu jongens als Roy Dijkstra, Bob den Hollander en Remco Visser (wist persoonlijk Oegstgeest in de 3e klasse te houden) kwijt zijn geraakt maar met Rens van der Spek, Bob Kikkert en Roy Elkerbout(allen overgekomen van buurman UDO) hebben we ook weer de nodige kwaliteit erbij gekregen.”

 

Laatstgenoemde kampt nog wel met een knieblessure en is dus nog niet in actie gekomen deze voorbereiding.
Met het oog op de competitie durft Ubink nog niet veel los te laten. ,,Toen ik 2 jaar geleden met Kagia voor het eerst in de 3e klasse kwam, waren er duidelijk sterke en zwakke teams, dat is nu niet meer. Dat een team als Roodenburg degradeert zegt eigenlijk al genoeg over hoe dicht het bij elkaar ligt. Ik verwacht dat het dit seizoen nog dichterbij elkaar gaat liggen. Elke week kan de competitie er compleet anders uit gaan zien. Het is er zeker niet zwakker op geworden.”

 

De Voscuylbewoners starten de competitie thuis tegen Floreant. Vorig seizoen werd daar op eigen bodem nog met 1-0 van gewonnen. Een week later wacht de eerste uitbeurt, zoals gezegd bij Kagia. De laatste editie in Lisserbroek eindigde in een 3-2 triomf voor de oranjehemden.

 
Oegstgeest
Gekomen: Rens van der Spek (UDO), Roy Elkerbout (UDO), Bob Kikkert (UDO)
Vertrokken: Bob den Hollander (Voorschoten’97), Vincent Solleveld (Warmunda), Gion Opdam (UVS), Derk Hachmang (Roodenburg), Roy Dijkstra.