Het klinkt allemaal als een spannend jongensboek. Je maakt je debuut in het eerste elftal van je favoriete amateurvereniging en prompt scoor je. Jaren van trouwe dienst volgen, aanbiedingen van andere verenigingen sla je af en gestaag loopt het aantal goals op. Dan, op een mooi moment en aan het begin van wellicht je laatste seizoen, maakt iemand je er op attent dat het honderdste doelpunt niet ver weg meer is. De zondag lonkt; je moet tegen een regionale club. Wordt dit de wedstrijd waarin je de honderd vol maakt? Een doelpunt volstaat…….

,,Misschien,” zegt Joep van Vuren (34), de held van ons verhaal. ,,Ik moet eerst nog eens zien of ik het weekend kan spelen. Op dit moment heb ik last van een blessure aan mijn grote teen. Het is een pijnlijk iets en als ik al kan meedoen zal ik zeker geen puntertje geven.” De Meerburg aanvaller merkt op, dat ondanks zijn indrukwekkende aantal goals, geen echte centrumspits te zijn. ,,Ik speel net zo lief rechts- of linksbuiten of achter de spits. Ik ben zelfs als rechtshalf begonnen. Het heeft meer met gevoel voor de juiste plek te maken denk ik. Mats van der Poel (mede-aanvaller bij Meerburg) is ook zo’n jongen die altijd op de goede plek staat. Toeval? Ik denk het niet, het is een soort aanvoelen waar de bal terecht zal komen. Het is ook niet te leren. Op de laatste training voor een wedstrijd jaag je ze er van alle kanten in om twee dagen later in de wedstrijd hopeloos te falen.”

227A9936

 

Vanzelfsprekend kan Van Vuren zich niet alle doelpunten voor de geest halen. Wel kan hij zich herinneren dat hij zijn debuut maakte onder de toenmalige trainer Paul van der Zwaan. Twee keer slaagde hij er in vier keer te scoren tijdens een wedstrijd. ,,De eerste keer was tegen Real Zoetermeer die we wonnen met 18-0. Helaas trok die vereniging zich terug en mijn goals werden rücksichtslos geschrapt. Tegen Den Hoorn lukte met het later nog eens om de keeper vier keer te passeren. Ja, dat soort momenten heb ik wel onthouden.”

De inmiddels routinier hoopt dat Meerburg dit jaar eens in de top eindigt. ,,Het kan weet je. Ons team heeft die kwaliteit. Ik durf het woord kampioen alleen maar te fluisteren, maar een plaats bij de top drie is zeer wel mogelijk. Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen.”

In het eerder genoemde jongensboek zal van Vuren zondag uit tegen UDO, ondanks een blessure, laat in de tweede helft invallen. Vanzelfsprekend is hij het die een minuut voor het eindsignaal scoort, met een puntertje.”

Nagekomen bericht redactie: in eerste instantie werd onze redactie door Meerburg op de hoogte gesteld van de mogelijk aanstaande 100ste treffer. Na het interview en het moment van bijna plaatsen werd onze redactie echter op de hoogte gesteld dat de teller op 94 staat en niet 99. Onze redactie heeft besloten het interview alsnog wel te plaatsen. Wanneer Van Vuren er zondag zes maakt is het magische getal bereikt. Enkel zal UDO het vast niet zover laten komen. Uiteraard zal onze redactie er in een later stadium nog even op terugkomen. Excuses voor de verwarring in deze, maar onze redactie is nu eenmaal ook afhankelijk van juiste berichtgeving vanuit de clubs zelve. Maar goed; het blijft een jongensboek…