Derde klasse A (zaterdag)- Het inhaalduel tussen Lugdunum en Kagia riep misschien meer vragen op dan dat er antwoorden uit de bus rolden voor wat betreft het inschalen van de mogelijkheden van beide teams. Voor het moment zullen de Lisserbroekers minder wakker liggen over de bespiegelen voor de toekomst. Kagia won met 0-1 en kwam op de ranglijst op gelijke hoogte, een gedeelde vijfde plaats, met Lugdunum.

De thuisploeg kon bij winst oprukken naar de derde stek en zou dan nog enig zicht hebben op de eerste periodetitel. De vierde seizoensoverwinning moest gestalte krijgen zonder onder meer bepalende spelers als Sergio Vrede (viel later wel in, red.), Peter du Prie en Marco Harleman. Ook Adam Atif startte op de bank, maar moest verre van fit (net als nog enkele teamgenoten, red.) al snel aan de bak omdat Tim de Cler vroegtijdig geblesseerd raakte.

Voordat de ex-prof moest afhaken, speelde de ploeg van Jan Wansink en Henk de Cler nog verdienstelijk en leek Kagia op weg naar een lastige middag, waarin Lugdunum de toon zou zetten. De overtuigende start kreeg echter geen vervolg aan de kant van de Leidenaars.

Al met al bleek dat het missen van de vormgevers teveel van het goede was voor Lugdunum en dat de ingevingen van de overgebleven troepen te beperkt waren, ook al omdat Kagia de organisatie, op de openingsfase na, had staan.

Lugdunum had in eerdere wedstrijden zichzelf tekort gedaan of voelde zich bestolen, zo oordeelde men in de kikkerpolder, en dat maakt dat er een gevoel heerst dat de promovendus verre van een modderfiguur hoeft te slaan in de derde klasse. Feit blijft dat de groenwitten nu te weinig brachten zonder hun kopstukken en dat nederlagen nu eenmaal ingeleid kunnen worden door het eigen falen (lees: missen van kansen) of door scheidsrechterlijke dwalingen, al dan niet gezien door de eigen gekleurde bril. Waar Lugdunum toe in staat is, blijft vooralsnog een vraagteken.

Kagia presteert vooralsnog boven verwachting, maar heeft zich daarnaast ook al een aantal keer beklaagd over de arbitrage. Trainer Anton Wijsman is op zich zeker niet ontevreden, maar had zijn ploeg zomaar bij de eerste drie zien staan zonder misfortuin tegen Floreant en Koudekerk.

De oranjehemden, met een gemiddelde leeftijd van nog geen 22 jaar, houden zich vooralsnog staande. De leegloop van de voorbije twee seizoenen lijkt Kagia (nog) geen pijn te doen, hoewel Wijsman en de zijnen zich realiseren dat er niet al teveel moet gebeuren binnen de selectie om straks niet te ver naar beneden te hoeven kijken.

Na een povere eerste helft zonder bijster veel wapenfeiten startte Lugdunum ook na rust wat beter. Nadat Timo Sluymer uit een hoekschop van Rens Lamboo de 0-1 had binnen geknikt kregen de bezoekers echter meer en meer controle op de wedstrijd en ook de betere kansen om verder weg te lopen. Lamboo, Tijs van der Schinkel, Dirk-Jan Ligtenberg en de ingevallen Alain van Kesteren lieten na de genadeklap uit te delen. Die ontbrekende scherpte werd ver in de blessuretijd bijna nog fataal, maar Atif zag zijn inzet slechts de lat raken.

Lugdunum-Kagia 0-1 (0-0). 52. Sluymer 0-1. Scheidsrechter: Honsbeek. Toeschouwers: 200.

Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Brandt, Matahelumual (46.Serray), Mizab, Brooks (68.Vrede), De Cler (13.Atif), Van den Berg, Brooks, Schaafstra, O.Isitir.

Kagia: Goudriaan, Timmermans, Driessen, Robelus, Mahli, Imanse, Van der Schinkel (82.Meulenbroek), Sluymer (75.Van Kesteren), Zonneveld, Ligtenberg, Lamboo.

Bron: LD/HK

Hierbij voorts nog een interview met Lugdunum trainer Jan Wansink: