Derde klasse A (zondag)- UDO verloor tot aan zondagmiddag al zeven keer. Lang niet altijd met grote cijfers. Bij Teylingen werd er wel ruim verloren (5-0), maar die score was zwaar geflatteerd. Tegen avv Alphen beleefden de Oegstgeestenaren evenwel een dieptepunt. De ploeg van Erik van Manen ging maar liefst met 2-8 onderuit (zie ook eerder geplaatst verslag).

Joost den Hollander moest er van zuchten en sprak duidelijke taal na de pijniging. ,,Dit keer kan ik het niet eens geflatteerd noemen. We zijn van het veld geblazen en eigenlijk was de wedstrijd na een paar minuten al gelopen voor mijn gevoel. Zij kwamen na twee minuten op 0-1 en vanaf dat moment hebben we er enkel maar een beetje achteraan gehobbeld. Het is nooit verstandig om slap aan een wedstrijd te beginnen, maar voor ons team staat het zo ongeveer gelijk aan een kansloze middag. Avv Alphen was op alle fronten beter.”

UDO stond halverwege al met 0-3 achter en slechts bij 0-4 en 1-6 kon de thuisploeg iets terug doen via Rick Koeckhoven en Jeffrey den Elzen. Voor het overige was het oranjezwart dat de klok sloeg. Vooral topschutter Kevin Duthler had het met vier doelpunten weer eens flink op zijn heupen.

Den Hollander: ,,Het is ook zeer zorgwekkend als je ziet hoeveel goals we weggeven. Het is vaak halfslachtig en daar weten ze wel raad mee. We lopen al weken te roepen dat het goedkomt, maar de realiteit is dat we nog steeds niets hebben gewonnen en er troosteloos voor staan. Zo langzamerhand moeten we ons gaan afvragen of het wel goed komt. Ik durf te zeggen dat het op deze manier niet gaan lukken. Natuurlijk zullen we niet opgeven en moeten we naast elkaar blijven staan, maar de tijd moet over zijn dat we elkaar de hand boven het hoofd houden.”

Joost den Hollander op archieffoto tegen Teylingen dit seizoen
Joost den Hollander op archieffoto tegen Teylingen dit seizoen

Dat UDO een moeilijk seizoen in zou gaan was te verwachten gezien de vlucht van veel spelers. Van Manen is wat dat betreft niet te benijden. Maar vooralsnog is UDO het lelijke eendje en nederlagen met dit soort cijfers geven weinig zicht op betere tijden.

,,Gelukkig hebben alle andere staartploegen ook verloren. Nu stonden we al wat punten achter die ploegen, maar het plaatje had ook nog beroerder kunnen zijn na vandaag. Alles heeft natuurlijk te maken met kwaliteit. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Maar zoals we vandaag speelden, is het gedoemd om mis te gaan. Het begint bij de basis en hard werken en daar ging het al mis. Ik ga voorstellen om echt goed met elkaar in gesprek te gaan. De neuzen moeten wel dezelfde kant op blijven staan. Ook nu zitten we wel met zijn allen bij elkaar voor een biertje. Aan de sfeer schort het niet. Maar het komt niet vanzelf goed dus we zullen ook op een andere manier bij elkaar moeten gaan zitten.”

Volgende week ontmoet UDO de nummer 14, Bernardus. Die ploeg heeft drie punten meer. ,,Het is niet over als we verliezen, maar het laat zich raden dat we dan wel een megaprobleem hebben. Die drie punten moeten er komen. Dan sluit je weer wat aan. We zullen ons moeten opladen. Ik zie het als de eerste kans van de laatste kansen. We zijn al zo lang zonder zege. Dat heb ik zelf nog nooit meegemaakt en dat voelt ook niet erg prettig. Volgende week moet de ommekeer komen. Maar we moeten het niet alleen zeggen, maar ook doen.”

Foto: lichtenbeldfoto.nl