Derde klasse A (zaterdag)- Soms wordt er wel eens minachtend gekeken naar de derde klasse. Het voetbal zou niet denderend zijn, maar menigmaal is die zienswijze onterecht. Dat bewezen ook DoCoS en Kagia maar weer eens in hun onderlinge confrontatie. De Leidse ploeg leek aan het langste eind te trekken, maar in de slotminuten kwam Kagia alsnog op gelijke hoogte vanuit een elfmetertrap. Beide trainers konden na het nodige wikken en wegen wel leven met het gelijke spel: 2-2.

Voor Nico van der Salm duurde het wel even langer dat optellen en aftrekken van de feiten. Dat was ook te billijken, want zijn ploeg kon met potlood al drie punten bijschrijven. Dat feest ging evenwel niet door. Mark Ouwerkerk werd bestraft vanwege een handsbal en Rens Lamboo bleef rustig met de last op zijn schouders om zijn ploeg toch nog een punt te kunnen brengen. Het was tevens Lamboo’s tweede treffer. Van der Salm over de puntendeling: ,,Ik denk dat ik mag stellen dat we twee punten hebben ingeleverd. Als je zo kort voor tijd voor staat dan moet je die drie punten pakken. Als ik de wedstrijd bekijk kom ik echter wel tot de conclusie dat de eerste helft meer voor Kagia was en dat wij na rust de betere waren. Het is me wel duidelijk dat Kagia een aardig ploegje heeft. Die gaan wel in staat zijn om goed mee te draaien.”

Anton Wijsman hoorde zijn collega met genoegen aan en kon zelf moeilijk ontevreden zijn. ,,We hebben er heel veel energie in gepompt en dat heeft zich vertaald in een gelijkspel. Aanvankelijk hadden we het wel wat lastig, maar geleidelijk aan konden we ons van hen losrukken. In de eerste helft kregen we drie goede kansen. Zo kreeg Dirk Jan Ligtenberg er twee en bij de derde van Lamboo was het raak. Zij maakten gelijk uit een verre inworp en dat was wat onnodig. Vorig seizoen gingen we de bietenbrug op vlak na rust. Nu wisten we ook dat ze zouden komen en niets was minder waar. De 2-1 zat er een beetje aan te komen. Wij hadden steeds meer moeite om de spitsen te bereiken. Toch bleven we volhardend geloven in een beter resultaat en dan is het prettig wanneer je beloond wordt.”

Melvin van Gent en Chris van Empel bogen de 0-1 van Lamboo om, maar volgens Wijsman riep DoCoS het onheil daarna min of meer over zichzelf af. ,,Zij pakten een rode kaart en verloren daardoor de controle (Van Empel kreeg twee gele kaarten, red.). Dat was voor ons een signaal om toch op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Vergeet ook niet dat het afgelopen week feest was in Lisse dus dan weet je wel dat het heel zwaar wordt in de tweede helft. Maar die jongens zijn niet door het ijs gezakt en dan moet ik ze een compliment geven dat ze toch die 2-2 afdwingen.”

Van der Salm had na rust twee kansen gezien voor Van Empel en zag Van Gent de paal treffen. ,,Dan zit het ook niet mee. Ik verschuil me ook niet achter het feit dat we veel spelers missen. Maar een feit is het wel. Er stonden er haast evenveel te kijken als dat er in het veld stonden. Dat betekent wel dat we over een brede selectie beschikken en dat is natuurlijk een pluspunt ten opzichte van vorig seizoen. Puzzelen is het wel. Nu haakte bijvoorbeeld Michael van Voorthuijzen af in de warming-up en Nils Slingerland haakte af met een enkelblessure in de rust. Het is even puzzelen op dit moment. Dinsdagavond komt Hazerswoudse Boys alweer hierheen. We maken zeker stapjes, maar we hadden allemaal graag gezien dat er wat meer vaart in had gezeten. Dan zijn overwinningen uiteraard wel welkom.”

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Ouwerkerk, Bouwmans, Maaskant, Zweistra, Van Gent, De Bolster, Ravensbergen, Overvliet, Van Empel, Slingerland.

Basisopstelling Kagia: Nannes, T.Sluymer, Hogewoning, Driessen, Mahli, Imanse, Van der Schinkel, R.Sluymer, Lamboo, Ligtenberg, Zonneveld.