Derde klasse A (zaterdag)- Jerry Ubink had na de wedstrijd van ‘zijn’ Oegstgeest een weekendje weg gepland in Drenthe met vrienden. Er zou een stevige slok worden gedronken om de winst te vieren of om de nederlaag weg te spoelen. Het werd het laatste. Oegstgeest verloor kansloos bij Kagia (4-1) en dus werd het weerzien met het sportcomplex in Lisserbroek alweer geen succes voor de ex-trainer van de oranjewitten. Vorig seizoen werd het 3-2 voor de Kagianen.

Anton Wijsman nam als trainer van Kagia de complimenten van zijn collega graag aan. Ubink was aangenaam verrast door het frisse, haast lenteachtige spel van de oranjehemden. ,,Ik ben al een tijdje weg en ken dus niet meer alle spelers, maar Kagia was leuk om naar te kijken. Daaraan voeg ik toe dat wij een verschrikkelijke offday hadden. We waren geen schim van vorige week tegen Floreant.”

Ook Wijsman had de wedstrijd van Oegstgeest tegen Floreant gezien (2-2). Dit was mogelijk omdat Kagia vorige week niet hoefde uit te komen tegen Lugdunum. Het veld was niet te bespelen. ,,Ik vond Oegstgeest in die wedstrijd goed spelen tot de rode kaart vlak voor rust. Tegen ons vielen ze me niet mee, tob e honest. Het is nu wel de vraag of dat onze verdienste was of dat het nalatigheid was bij de gasten. Ik houd het bij het eerste”, sprak Wijsman met genoegen.

Kagia speelde dus pas voor het eerst in competitieverband en overtuigde. De oefenmeester: ,,Natuurlijk was het balen van vorige week, maar wat doe je eraan? We wilden eigenlijk net aan de wedstrijdbespreking beginnen. Ik denk dat de spelers nu extra gretig waren en ze klapten er vanaf het begin op. We speelden met lef en de overtuiging was er. Het is dan lekker dat je snel op 1-0 komt. We hebben het vervolgens een halfuur volgehouden om Oegstgeest onder de duim te houden. Daarna gingen zij  anders spelen en werd het iets lastiger voor ons. Juist in die fase maakten we de 2-0 en 3-0 en dan zit je op een zetel halverwege.”

In de tweede helft was er nog steeds geen vuiltje aan de lucht, ook niet na de goal van Abel Bormans. Een fraaie treffer van afstand. Direct daarna maakte Kagia namelijk meteen de 4-1 en was het over en sluiten voor de Voscuylbewoners.

Ubink: ,,Al met al heeft het er geen moment ingezeten voor ons. We willen niet meer door de ondergrens zakken. Dat is vorig seizoen te vaak het geval geweest. Nu gebeurt het toch weer en flink ook. Misschien had Thymen Kruider vlak na rust een strafschop moeten krijgen. Dan had het misschien nog gekund. Maar dat telt uiteindelijk niet. Kagia won en daar was nul op af te dingen. We moeten dit maar als een incident beschouwen.”

Daar hoopt Wijsman niet op voor wat betreft Kagia. ,,De voorbereiding was okay, hoewel we met name tegen vierdeklassers hebben gespeeld. Eigenlijk was alleen MMO een derdeklasser in de maand augustus. Dus moet je afwachten hoe het dan verloopt in de competitie. Dit smaakt naar meer, dat is wel duidelijk. Vorig seizoen gingen we er in de eerste wedstrijd met 7-1 vanaf. Dan is winnen met 4-1 en goed spelen uiteraard een begin waar je liever op hoopt. Ik heb een homogene groep. Ze kennen elkaar allemaal, ook al speelden ze niet altijd met elkaar hiervoor. Er is een klik en bereidwilligheid voor elkaar. Dat is hier wel eens anders geweest.”

Deel 2 van een terugblik op deze ontmoeting volgt nog!!