HomeZaterdagDerde klasseKagia vloert BSC'68 en is onderdeel van kwartet aan koplopers

Kagia vloert BSC’68 en is onderdeel van kwartet aan koplopers

-

Derde klasse A (zaterdag)- Enigszins tot eigen verbazing trof BSC’68 zich na tien wedstrijden bovenaan de derde klasse A aan. Vorig seizoen bungelde de club uit Benthuizen ergens onderaan de rangschikking. Een vernieuwd middenveld en een nieuwe trainer, Kenneth Soechit, bracht nieuw elan en punten. Zaterdag trof de ploeg eveneens een club die zich ook bij tijd en wijlen zich in de armen moest knijpen. Kagia begon met een vrijwel geheel nieuw team en trainer Anton Wijsman sprak aan de vooravond van het seizoen over ,,Inpassen van nieuwe jongens”, ,,Er een eenheid van te maken” en ,,Verwacht niet al te veel in het begin.” Sneller dan verwacht is die eenheid er en staat er een team. En na de wedstrijd tegen het vooraf nog ongeslagen staat Kagia zelfs op een gedeelde eerste plaats.

De bezoekers begonnen als lichte favoriet aan de wedstrijd en maakten dat in het eerste kwartier waar. Al in de derde minuut kopte BSC net over en moest keeper Melle Luinstra zich tot het uiterste strekken om een doelpunt te voorkomen. Langzaamaan kreeg de thuisclub meer grip op het spel zonder dat het overigens tot kansen leidde. Die kansen kreeg BSC wel, maar het scorebord bleef onveranderd voor wat betreft de score. De fraaiste kans deed zich vlak voor rust voor. Een der voorwaartsen van de bezoekers kreeg een uitstekende kopkans in vrije positie . Was de bal zwak ingekopt of was de reactie van Luinstra zo goed? Hoe dan ook, het was geen doelpunt. ,,Je hebt weinig aan kansen als je ze niet benut”, klonk het in de rust van twee kanten. Waar BSC dat naliet, daar deed het team van Anton Wijsman dat wel. Op het randje van buitenspel snelde Tijs van der Schinkel langs de zijlijn en gaf de bal laag voor waar de van een schorsing teruggekeerde Dirk-Jan Ligtenberg de bal in schoot: 1-0..

De tweede helft was voor de thuisclub. BSC probeerde  vooral met de lange bal de spitsen te bereiken, zonder succes. Ligtenberg bewees nog eens van meerwaarde te zijn door zijn niet aflatende sleurwerk. Spits Rens Lamboo bezorgde de defensie van de bezoekers handenvol werk en op het middenveld speelde Jesper Imanse een ijzersterke pot. Hij soleerde bijna achteloos langs diverse BSC spelers en leek de beslissing op zijn voet te hebben. Zijn schot eindigde echter op de bovenkant van de lat. Uiteindelijk trok Kagia, terecht, aan het langste eind. Ligtenberg speelde zich weer eens vrij, behield het overzicht en legde de bal klaar voor Lamboo die raak kogelde: 2-0. Met de moed der wanhoop viel BSC aan in een slotoffensief. Twee keer moest een verdediger van de thuisclub de bal van de doellijn halen toen Luinstra al gepasseerd was. De aanvalsdrift maakte de gasten echter defensief kwetsbaar. De snelle Alain van Kesteren ontsnapte aan de aandacht en versloeg invaller keeper Hugo Hoek met een weergaloze lob. De 3-0 was over de hele wedstrijd gezien verdiend te noemen. De bezoekers hadden in de eerste helft de mogelijkheden, maar benutten die niet. Kagia deed dat wel met die ene kans en in de tweede helft kwam BSC er simpelweg niet aan te pas.

De derde klasse is door de uitslagen dit weekend ongemeen spannend geworden. Vier ploegen staan bovenaan met 24 punten met zeven gewonnen wedstrijden, drie gelijke spelen en een nederlaag. De ploeg met de langste adem zal uiteindelijk zegevieren. Er is nu absoluut niet aan te geven wie dat zal zijn. Bij Kagia is er trots, maar haalde oefenmeester Wijsman nog maar eens aan dat er bij zijn ploeg geen druk ligt. ,,Anderen hebben als doelstelling om kampioen te worden. Daar zijn wij niet mee bezig. Maar het mag duidelijk zijn dat we een prima gevoel hebben op de club, zo vlak voor de winterstop.”

Kagia-BSC’68 3-0. 44. Ligtenberg 1-0, Lamboo 2-0, 90+4. Van Kesteren 3-0.

Kagia: Luinstra, Timmermans, Driessen (17. Meulenbroek), Robelus, Malhi, Imanse, Bas Zonneveld (77. Clemens), Van der Schinkel, Mark Zonneveld (81. Van Kesteren), Lamboo, Ligtenberg.

BSC’68: Meijer (54. Hoek), Van der Linden, Van der Heuvel, De Jong, De Ruiter, Sandifort (75. Van den Berg), Van Klink, Dijkhuizen, Den Boer (75. Opdam), Verhoeff, Poort.

Scheidsrechter: Ekelenburg. Toeschouwers: 125.

Note redactie: op onze app is nog een interview te beluisteren met Van der Schinkel van Kagia.