Derde klasse A (zaterdag)-Kagia presteert dit seizoen boven verwachting goed. De ploeg van Anton Wijsman, die eerder deze week zijn aflopende contract met één seizoen verlengde, moest het doen met maar liefst vijftien nieuwe gezichten. Het inpassen van de nieuwe spelers verliep zonder al te veel problemen en de Lisserbroekers strijden ‘gewoon’ mee bij de topploegen in 3A. Ook thuis tegen NSV ’46 viel er weer een overwinning te noteren (4-2). Vooral voor rust maakten de Lisserbroekers indruk.

Na het eerste half uur leek het verder een eenvoudige middag te gaan worden voor de thuisploeg met een 3-0 voorsprong via doelpunten van Dirk Jan Ligtenberg, Tijs van der Schinkel en Mark Zonneveld. ,,We speelden goed en er was geen vuiltje aan de lucht’’, aldus Kagiaan Jesper Imanse. ,,Ik had niet het idee dat NSV echt iets wilde. Op voorhand kwamen ze al voor een punt. Twee spitsen voorin en de rest allemaal achter de bal, maar wij hadden weinig moeite om er doorheen te komen.’’

Met een marge van drie treffers ging Kagia ook rusten. Na de pauze verliep het compleet anders als in de eerste helft. ,,Wij dachten er misschien te makkelijk over’’, vertelt Imanse. Binnen twintig minuten kwamen de bezoekers terug tot 3-2 en toen werd het weer even ‘billenknijpen’. ,,Zij gingen meer druk zetten vanaf het begin van de tweede helft en daar werden wij door verrast.” De gelijkmaker hing zelfs even in de lucht, maar de bal werd door de verdediging van Kagia van de lijn gehaald. ,,Dat was voor ons een wake-up-call. Vanaf dat moment was de scherpte er weer bij ons.”

In de extra tijd besliste de voor Rens Lamboo ingevallen Alain van Kesteren het duel door de 4-2 binnen te schieten. Na de zege op NSV was het feest groot bij Wijsman en zijn mannen. Er was zelfs een feestje georganiseerd in de kantine, want Kagia pakte de gedeelde leiding in 3A. De ploeg staat nu met 28 punten op gelijke hoogte met DoCoS en BSC’68. De drie koplopers wonnen allen acht keer, speelden vier keer gelijk en verloren slechts eenmaal. Vorig seizoen was Kagia halverwege het seizoen zevende met achttien punten op de teller.

Imanse kijkt terug op een goede eerste seizoenshelft. ,,We kunnen met een goed gevoel de winterstop in. Weinig mensen binnen de club hadden verwacht dat we na dertien duels zo hoog zouden staan. We zijn een team met veel nieuwe gezichten, maar we hebben tot nu toe iedereen verrast.”

Het enige dat volgens Imanse nog beter kan, is de scherpte aan het begin van wedstrijden. ,,We geven dan vaak te veel kansen weg, omdat de scherpte ontbreekt. Tegen NSV begonnen we sterk, maar is de start aan de tweede helft vervolgens weer zwak. Dat moet beter na de winterstop.”

Scoreverloop: 9. Ligtenberg 1-0, 28. Van der Schinkel 2-0, 34. M. Zonneveld 3-0, 56. 3-1, 59. 3-2, 90.+1 4-2. Van Kesteren.