Krakerrrrr van de Week- Maakt DoCoS aanstaande zaterdag een einde aan de ongeslagen status van het bezoekende Kagia? Als de Leidenaren de aansluiting met de top van de derde klasse A willen bewerkstelligen, moeten de punten sowieso bij roodwit blijven. De met twee zeges gestarte ploeg uit Lisserbroek lijkt echter een lastige opponent. Rob van Noort (DoCoS) en Kagia-verdediger Aron Driessen blikken vooruit.

Ondanks dat DoCoS al driemaal in competitieverband aantrad is het seizoen voor Van Noort  pas begonnen. Afgelopen weekend kwam hij voor het eerst in actie. Met een winnende treffer in de slotminuut was hij meteen belangrijk voor zijn met 2-3 bij Oegstgeest zegevierende team. ,,Ik was op vakantie geweest en ik mocht in de achttiende minuut invallen na een blessuregeval. We stonden toen al met 1-0 achter en bij rust was het zelfs 2-0. We lieten ons een paar keer verrassen in de omschakeling. In de pauze ging onze trainer, Nico van der Salm, flink uit z’n dak en dat hielp. We kwamen vlot op 2-1, maar pas in de 85e minuut werd het gelijk. We hadden het gevoel dat er meer in zat en met een beetje geluk maakte ik de 2-3.”

Het was de eerste overwinning voor de Morschkwartierbewoners. ,,De eerste wedstrijd werd gelijkgespeeld en tegen Lugdunum verloren we. Er zijn veel nieuwe spelers bij gekomen, met name van GHC. We hebben veel individuele kwaliteiten in de ploeg en de concurrentie is groot, vooral achterin en op het middenveld. Maar het is even wennen, denk ik. Er is gewoon wat tijd nodig om de speelwijze die de trainer voorstaat erin te krijgen. We moeten onze centrumspits Chris van Empel aanspelen en van daaruit op de helft van de tegenstander gaan spelen. Maar ik zie dat we wat dat betreft stapjes maken”, meent de 27-jarige Leidenaar.

Alhoewel Van Noort – in het dagelijks leven werkzaam bij woningverhuurbedrijf EasyRentals – tegen Oegstgeest de winnende goal scoorde, is hij niet echt een schutter. ,,Ik ben rechtsbuiten en moet het vooral van m’n snelheid hebben: hup, erlangs en dan de voorzet! M’n techniek kan beter, het ziet er niet mooi uit. En af en toe pik ik een doelpunt mee.”

Voor wat betreft de streekderby tegen Kagia is Van Noort optimistisch gestemd. ,,Vorig jaar heb ik tweemaal tegen ze gespeeld en volgens mij kunnen we ze hebben. Als ik kijk naar hoe onze selectie is versterkt komt nu het moment om door te drukken. Het is misschien gevaarlijk om te zeggen, maar ik heb het idee dat wij de punten gaan pakken en zo meteen de aansluiting naar boven maken. Dat moet ook, want we willen dit seizoen absoluut de nacompetitie halen en op die manier een kans maken om naar de tweede klasse te gaan.”

oegstgeest-docos-123 (Small)

Kagia-speler Driessen legt de lat minder hoog. ,,We hebben met twee overwinningen een mooie start gemaakt, maar het seizoen is jong. We moeten reëel blijven en hoeven niet gelijk naast onze schoenen te gaan lopen. Er zal heus nog een fase komen waarin we fouten gaan maken, al willen we die – logisch –  zo lang mogelijk uitstellen. Het is me nu nog te vroeg om  al aan te geven waar we dit jaar op mikken.”

De 20-jarige verdediger belandde de afgelopen zomer bij de formatie van coach Anton Wijsman na een jaartje zonder voetbal. ,,Ik heb bij FC Lisse gespeeld en was er aanvoerder van de A1. In die periode deed ik ook vaak in het tweede  mee. Ik kreeg te horen dat ze me in het eropvolgende jaar graag in de zaterdagselectie wilden opnemen. Ik had het echter druk met mijn studie. Ik woon en studeer in Amsterdam. Ik heb altijd de droom gehad om piloot te worden en ben Aviation Studies gaan doen. Jammer genoeg is er momenteel weinig vraag meer naar piloten, dus heb ik me nu voorlopig gericht op Aviation Management. Ik kan altijd later zien of de kans komt om alsnog piloot te worden. Hoe dan ook, na een jaar zonder voetbal ging ik het missen. En toen ik hoorde dat ze bij Kagia bezig waren met het vormen van een leuk eerste elftal, met een paar vrienden van mij en een aantal andere jonge gasten, raakte ik zeker na een gesprek met Anton Wijsman heel enthousiast. De keuze was snel gemaakt. Ik heb er geen spijt van. De sfeer is heel goed. Ik heb het reuze naar m’n zin.”

Driessen verwierf zich een stek in het hart van de verdediging. ,,Roy Hogewoning, die van Lisse is overgekomen, en ik vormen het centrale duo. We zijn nieuw en fris. Zo voetballen we  ook. Ik probeer zoveel mogelijk toe te passen wat ik bij Lisse heb geleerd, dat wil zeggen dat ik m’n mannetje uitschakel en voor een goede opbouw zorg. In het algemeen ben ik een nuchtere verdediger, die weinig foutjes maakt. Maar het onder druk versturen van een lange pass moet beter.  Dat geldt ook voor het coachen, zeker voor een centrale verdediger belangrijk. Bij de trainingen wordt daar ook veel op gehamerd.”

DoCoS is voor Driessen een bijna onbekende tegenstander. ,,Ik heb wel eens iets over ze gelezen: de ene keer positief, de andere keer negatief. Maar ik ken ze niet goed. We gaan er gewoon fris tegenaan en zullen van onze eigen kracht uitgaan. En dan zien we wel… Ik heb er zin in!”

Meest recente resultaten:

2014-2015: DoCoS-Kagia 4-3, Kagia-DoCoS 2-0.

2013-2014: DoCoS-Kagia 0-1, Kagia-DoCoS 4-2.