Derde klasse A (zaterdag)- Het seizoen is nog maar pril en er kan vooralsnog geen peil op worden getrokken. Veel te vroeg voor conclusies. Maar dat Zwammerdam moeizaam uit de startblokken is gekomen staat buiten kijf. De 1-1 uit tegen Hazerswoudse Boys was op zich niet beroerd, zo ook de 1-1 remise tegen een mogelijke titelkandidaat Koudekerk dat op eigen bodem in Zwammerdam werd bedwongen. De roodwitten van het dorp even verderop speelden evenwel geruime tijd met 10 man en dus had er meer ingezeten volgens de 22-jarige linkerspits van Zwammerdam., Kevin Bergshoeff.  Doch de beschamende 1-7 nederlaag tegen Rhoda ’46 zit hem nog behoorlijk dwars. ,,Na de wedstrijd hebben wij dit op de training geëvalueerd. Gauw vergeten deze off-day en we hebben dit nu achter ons gelaten. Je schaamt je wel dood na zo’n wedstrijd”,  is hij openhartig.

Verwachting

Bergshoeff kwam van ARC en speelt nu in zijn tweede seizoen bij de groenen aan de Spoorlaan. Vorig jaar werd hij met zijn team vijfde en dat is een plek die ook in deze competitie weer haalbaar moet zijn. ,,Liefst met een periode natuurlijk”, klinkt het hoopvol. ,,Als dit niet lukt is het seizoen voor mij niet geslaagd”, durft hij nu al hardop uit te spreken. Nu de groep, na een aantal weken zonder enkele vaste basisklanten te hebben gespeeld, weer compleet aan de start uit tegen WDS verschijnt, gloort er toch weer hoop. De tijd voor een overwinning lijkt dus aangebroken voor het team dat bepalende spelers zoals Mitchell Henkes, Mark Noordermeer en Thijs Kwakkenbos naar ARC zag vertrekken, waar zij in een lager team gaan ballen. In ruil daarvoor kwamen Milan Spruijt en Kevin Ruiter van de Alphense Racing Club over en het team werd gecompleteerd uit eigen gelederen.

Kevin Bergshoeff op archieffoto tegen LSVV'70 in het seizoen '14-'15. ,,Schaamte na 1-7 nederlaag"
Kevin Bergshoeff op archieffoto tegen LSVV’70 in het seizoen ’14-’15. ,,Schaamte na 1-7 nederlaag”

Te lief

Bergshoeff kan zich niet aan de indruk onttrekken dat het team soms te lief speelt. ,,De wil is zeker aanwezig en dat bleek ook tegen Koudekerk. Alleen dat laatste zetje moet nog worden gegeven om de bal in het doel te jagen. We kunnen best goed voetballen al was dit vorig seizoen niet altijd het geval. Zelf ben ik ook niet tevreden over mijn prestatie van afgelopen jaar. Vaak is het zo dat je tegen ploegen speelt die van achteren uit reactie voetbal spelen”, heeft hij ervaren. Hij zegt het niet met zoveel woorden maar dan loop je vaak in het mes. Over mes gesproken. De aanvaller weet er mee om te gaan als slager in het dagelijkse leven. Ooit hoopt hij een eigen zaak te beginnen maar op zaterdag moeten eerst de zaakjes op het veld goed geregeld gaan worden. De messen moeten worden geslepen. Het team hoeft niet altijd even lief te zijn. Wil Zwammerdam er een goed seizoen van maken zal er toch langzamerhand geoogst moeten gaan worden. In de optiek van de nog immer optimistische Bergshoeff zijn Floreant, DWO en Koudekerk de titelkandidaten. Rhoda ’46 niet? ,,Nee, volgens mij niet. Wij hadden toen een complete off-day. Zo goed zijn ze denk ik niet eens.”