Derde klasse A (zaterdag)- Koploper Koudekerk was te gast op sportpark De Voscuyl. De ploeg van Oegstgeest trainer Jerry Ubink ging voor de tweede maal op rij onderuit tegen een titelkandidaat. Vorige week werd nipt verloren van ‘buur’ UVS en nu werd verdiend maar ongelukkig met 1-3 verloren van de koploper in de derde klasse A.

De twee nederlagen kwamen na een uitstekende serie (vier maal winst op rij) hard aan bij Ubink. Cruciaal voor de nederlaag vond de trainer de gemiste kans voor rust op de 2-0 voorsprong nadat zijn ploeg na een half uur spelen verrassend aan de leiding was gekomen door uitblinker Roy Dijkstra. De zwervende aanvaller werd  door de weifelende Koudekerkse defensie  geen strobreed in de weggelegd, na een overigens uitstekende steekbal van Joep van Tulder. De thuisploeg, een viertal basiskrachten missend, liet de bezoekers het spel maken en wachtte ‘geduldig’ op een tegenaanval. ,,Zo spelen we  na de winterstop, inzakken en de ruimtes klein houden”, zei Joep van Zenden na afloop.

De grote kans van Van Zenden in de 33e minuut op de 2-0, waaraan Ubink dus refereerde, werd door Koudekerk-doelman Mitchel Goudkuil met de voet ietwat gelukkig gestopt waarna de bal nog op de doellijn door Sydney de Schepper weggewerkt kon worden. Koudekerk kwam in die fase met de schrik vrij. Sterker nog, het meer voetballende team van Redel kwam in de 41ste minuut zelfs met wat fortuin aan de gelijkmaker via een van richting veranderd schot van linkspoot Mitchel Jansen.

In de tweede helft kwam de thuisclub met een wat meer aanvallende intentie uit de kleedkamer, zonder echt veel te creëren. In de 54ste liep Oegstgeest weer achter de feiten aan na gerommel in de defensie waar Roy van den Berg met een schot recht voor het doel dankbaar gebruik maakte en de 1-2 achter de kansloze doelman Kevin Sip kogelde.

Oegstgeest liet zich niet geheel onbetuigd wat Zenden illustreerde met een schot op een vuisten van Goudkuil. Het was een van de spaarzame mogelijkheden van de geelhemden die bij vlagen aardig van zich afbeten. Trieste bijkomstigheid rond de 75ste minuut was de ogenschijnlijk ernstige blessure van Oegstgeests beste speler Dijkstra, die ongelukkig ten val kwam. De schrik sloeg heel Oegstgeest om het hart. Het niet hoogstaande duel werd door de matig leidende arbiter Noorduin voor 25 minuten stil gelegd. Dijkstra werd voor behandeling naar het ziekenhuis afgevoerd. Bij nader onderzoek bleek de nekblessure gelukkig mee te vallen.

Koudekerk-invaller Mark van Leeuwen besliste het duel definitief nadat hij de bal had onderschept van de  niet goed meevoetballende goalie Sip die de het leer ietwat ongelukkig voor de voeten van Van Leeuwen schoof: 1-3. Het gebrek aan scherpte bij Oegstgeest onderstreepte  invaller Joeri Kampijon toen hij een goede voorzet van Zenden volledig miste. ,,Na de onderbreking zijn we alles of niets gaan spelen, maar daar kwam echter weinig van terecht”, keek Ubink terug.

Bovendien vond Ubink dat Koudekerk verder was dan zijn eigen ploeg en vond dat de ploeg  meer strijd leverde. ,,Vooral de goede keeper van Koudekerk maakte het verschil.”

De trainer was ‘not amused ‘ bij de tweede goal waarbij een van de verdedigers de bal panklaar neer legde voor een Koudekerker. ,,Illustratief voor de nederlaag was dat de wisselspeler  van Koudekerk wel raak schoot en bij ons werd er over de bal gemaaid. Ik baal nog verschrikkelijk na van de kans op 2-0 want dan hadden wij de wedstrijd niet meer weggeven.”

Alex Redel: ,,Het had inderdaad 2-0 kunnen worden en dan wordt het hier heel lastig. Maar ik ben van mening dat Koudekerk de terechte winnaar is geworden. Wij wilden voetballen en zij niet. Versta me goed, daar heb ik alle begrip voor gezien de stand op de ranglijst. Gelukkig heeft onze positieve spelopvatting de doorslag gegeven. De groep wil dolgraag de hoofdprijs pakken. Ik probeer op de rem te trappen bij ze, maar nu we er zo voor staan willen ze de titel en niets anders. Vooralsnog denk ik dat we 25 procent kans hebben. En lukt het niet dan hebben we in elk geval de nacompetitie nog.”

Al met al wordt het voor VVO oppassen geblazen wil het niet weer wegzakken. De uitslagen van de concurrenten onderin waren evenwel niet ongunstig en dus is paniek in elk geval vooralsnog niet aan de orde.

Basisopstelling Oegstgeest: Sip, Gilliams, Tetteroo, D. Dijkstra, Leugering, Groeneveld, Reus, R. Dijkstra, Van Tulder, Van Aarle, Zenden.