,,Na zeven jaar bij FC Lisse wilde ik wel eens wat anders.” De geboren en getogen Lissenaar solliciteerde met succes naar de job als trainer van de zondagtak van Voorschoten ’97. Hij wordt de opvolger van Mo Bougrine. ‘De baantjes liggen niet voor het opscheppen, maar ik denk een goede keuze te hebben gemaakt’. Voorschoten’97 is na een verblijf van 1 jaar in de derde klasse alweer terug in de tweede klasse, ondanks een niet al te imposante start in het seizoen 2014-2015.

,,Ik wil graag trainer met jongens die er alles voor over hebben”, is het credo van de nieuwe trainer. De oefenmeester kan zich beroepen op een groot deel van de oude garde en ook een aantal junioren maakten de overstap naar het hogere niveau. ,,Met een groep van maar liefst vijfendertig spelers die graag willen voetballen moeten we een goed team kunnen neerzetten. Ik hoop bij mijn nieuwe club mijn draai goed te kunnen vinden. De begeleiding bij Voorschoten ’97 is in elk geval goed geregeld”, heeft hij sinds kort ervaren. Alle reden dus voor Van der Voort om met een flinke dosis enthousiasme aan de slag te gaan. ,,Het is een nieuwe uitdaging voor mij die ik graag aan ga.”

Van der Voort, wil met zijn groep drie keer per week trainen. Het is nogal wat voor een tweedeklasser. Het tekent de ambitie van Van der Voort. ,,Ik wil het net zoals bij FC Lisse knap gaan doen”, klinkt het overtuigend. Ambities en doelstellingen voor het komende seizoen? Van der Voort schat zijn team niet in bij de titelkandidaten. ,,Ik denk dat Hillegom, net als vorig seizoen in de derde klasse, favoriet is en misschien ook Wilhelmus alhoewel daar een aantal goede spelers zijn vertrokken.” Maar ach, je weet het nooit. Het zijn maar zinspelingen aan het begin van een nieuw seizoen waarin de nieuwe trainer kleur wil geven aan de geelgroene formatie die hij nu onder zijn hoede heeft.

Voorschoten’97 komt in 2C uit met regioclubs ROAC, DOSR, Foreholte en FC Lisse. Een weerzien dus ook met Ter Specke. In de oefencampagne kwam de Adegeest-brigade al uit tegen het Voorhoutse Foreholte onder leiding van Marcel IJzendoorn (4-2 voor de roodwitten). Voorschoten’97 start tegen BMT thuis en gaat daarna op bezoek bij DOSR, ook al tegenstander in de (na)competitie in het afgelopen seizoen.

Voorschoten ’97:

Gekomen: trainer Laurens van der Voort (FC Lisse, zo), Bas Conradi (GDA), Patrick de Jong (SJZ), Bart van Beest, Nick Jost, Jesper Kloeke, Lucas Laurier, Tijmen Mulder, Jurgen Oerlemans, Victor Quax (allen eigen jeugd).

Vertrokken: trainer Mo Bougrine (WVC, zo), Ahmed Fernane (SJC), Walid Mokhtafa (Roodenburg)