De 17-jarige Levi Paulides verruilt het eerste elftal van Meerburg voor de A1 van Alphense Boys. Afgelopen seizoen debuteerde Paulides als 16-jarige B-junior in het team van Ron de Roode en maakte veel indruk in de derde klasse. Bij Alphense Boys hoopt de Leiderdorper stappen te kunnen maken in zijn ontwikkeling. ,,Maar zo’n leuke tijd als bij Meerburg krijg ik nooit meer terug.”

 
,,Vijf weken geleden ongeveer riep de trainer iedereen bijeen. Hij vertelde toen dat Meerburg bericht had gekregen van Alphense Boys, dat interesse had in mij”, vertelt Paulides. ,,Toen heb ik met een paar mensen om de tafel gezeten en besloten dat ik proeftrainingen zou draaien bij Alphense Boys. Dat beviel gelijk erg goed. Het niveau ligt daar al zo veel malen hoger dan op de trainingen bij Meerburg, dat merk je gelijk. Op 7 mei, mijn verjaardag, werd ik vervolgens gebeld door Paul Bahlmann (technisch coördinator Alphense Boys, red.) met het bericht dat ik daar kan gaan spelen vanaf volgend seizoen.”

 
Paulides begon dit seizoen in de B1 van Meerburg, maar merkte dat zijn plezier daar langzaamaan wegvloeide. ,,In het eerste heb ik echt het plezier weer teruggekregen. Het is mooi om te zien hoe de oudere jongens je bij Meerburg opvangen. Het is gek om naar een andere club te gaan, gekker dan van een eerste elftal naar een A-team. Ik heb veel geleerd bij Meerburg, vooral in de duels. Maar voetballend kan ik nog heel veel leren, en dat kan goed bij Alphense Boys.”

 
Met Alphense Boys A1 komt Paulides volgend seizoen uit in de 1e divisie, waarin hij het onder meer op zal nemen tegen jeugdelftallen van BVO’s. Waar de top van Paulides ligt, die ook benaderd werd door VV Katwijk, durft de jonge aanvaller zelf niet te zeggen. Maar hij weet wel dit: ,,Ik hoop dat ik ooit terug kan komen bij Meerburg, wanneer dat ook mag zijn. Als ik het niet meer zie zitten om op hoog niveau te spelen, hoop ik bij Meerburg welkom te zijn.”