dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLigtenberg kopt Kagia nu wel naar één punt tegen WDS

Ligtenberg kopt Kagia nu wel naar één punt tegen WDS

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Er had mogelijk meer in gezeten tegen WDS, maar achteraf zijn we best blij met één punt tegen dit stugge WDS. Zeker als je ziet dat we met deze 2-2, net als vorige week tegen Koudekerk, weer rap op 0-2 achter kwamen. Nu was mijn doelpunt deze zaterdag gelukkig wel voldoende voor een dik verdiend gelijkspel, waar ik vorige week twee keer scoorde en we uiteindelijk met 3-2 verloren”,aldus aanvaller Dirk Jan Ligtenberg van zaterdagderdeklasser Kagia.

Met een zevende plek, een goede middenmoter, en 7 uit 5 mocht Kagia zaterdagmiddag thuis de voetbaldegens kruisen met WDS wat 7 uit 6 op de teller had staan. Als je die stand op je netvlies hebt als supporter van deze mooie zaterdagclub uit Lisserbroek dan wil je niets anders dan na negentig speelminuten het glas met (goudgeel) vocht heffen om te toosten op een thuiszege. Maar natuurlijk zal Anton Wijsman, de trainer van Kagia, zijn jeugdige selectie hebben gewezen op de start van de vorige pot tegen Koudekerk.

Ligtenberg: ,,Mogelijk komt het door onze jeugdige selectie, de geblesseerde vaste pijlers in onze achterhoede of door jeugdige overmoed maar… na drie minuten kon onze doelman Sander Goudriaan de bal al achter hem uit zijn doel halen. Onnodig en slordig balverlies op het middenveld bezorgde WDS zo dit voetbalcadeautje, 0-1. Maar blijkbaar waren we hierdoor niet echt wakker geschud want in de 22e minuut gaven wij de voorwaartsen van WDS een doelkans op een presenteerblaadje, 0-2.”

Als thuissupporter zou je bijna denken aan ‘voer voor psychologen’, maar ook met de wetenschap dat er toch clubs in het amateurvoetbal kampioen zijn geworden nadat ze in vele wedstijden een opgelopen achterstand konden ombuigen naar een overwinning. Die handleiding hebben de jeugdige spelers van Kagia nog niet kunnen vinden, maar dat zal ze zeker lukken als het aan trainer Wijsman en de bevlogen spits Ligtenberg ligt.

,,Mark Zonneveld, hij had al vier keer gescoord in vijf wedstrijden, schoot in de 17e minuut zelfs op de paal. Het betekende dus niet de gelijkmaker en hoe zou dan de wedstrijd zijn gelopen? Maar twintig minuten later was het de gouden pantoffel van Kagia middenvelder Rens Lamboo, die de vrije trap in het doel achter de doelman van WDS krulde. Zijn vierde alweer dit seizoen”, zo vertelde Ligtenberg.

Deze 1-2 was voor Kagia het signaal dat er meer in zat dan een kansloze thuisnederlaag. Het  werd zeker door aanvaller Ligtenberg opgepakt. Uit een corner zorgde hij in de 44e minuut koppend voor de meer dan verdiende 2-2 stand waarmee de rust werd in gegaan. Ligtenberg: ,,Het gesprek in de pauze in de kleedkamer was gericht op alles op alles zetten in de tweede helft om de drie punten in Lisserbroek te houden. De trainer paste in de 57e minuut zelfs een dubbele wissel toe om dit doel te kunnen bereiken.”

Trainer Wijsman kreeg bijna het gelijk aan zijn zijde want rond de 70e minuut waren het de dikke, stevige beschermengelen op de schouders van de keeper en de doellat van WDS die een verdiende 3-2 tussenstand verhinderden. ,,Wetende dat je met te opportunistisch spel in je eigen zwaard kan vallen, is het dan zoeken naar de juiste speelstijl in die tweede helft. En gelukkig hadden wij Goudriaan onder de lat staan want hij heeft met beslissende reddingen in de tweede helft ervoor gezorgd dat WDS niet met een 2-3 uitzege ons sportpark zou kunnen verlaten”, zo legde Ligtenberg (op archieffoto) uit.

Kagia_2014_2015_Dirk Jan Ligtenberg

Met deze eindstand van 2-2 komt Kagia op een zevende plek met 8 uit 6. Waar vele verenigingen zaterdag 24 oktober vrij zijn, zal de selectie van Kagia de inhaalwedstrijd tegen Lugdunum, vijfde met 11 punten 6, gaan spelen. Eens kijken hoe het met de jeugdige overmoed van Kagia er dan aan toe gaat en hoe de eerste dertig speelminuten dan worden ingevuld?

Ligtenberg: ,,Door blessures hebben we ook een te smalle selectie van dertien spelers. Veel nieuwkomers hebben voorlopig een vaste plek in Kagia 2 gevonden en de kloof met het tweede is nu nog net even te groot. Daar moeten we zeker aan gaan werken, maar er is meer dan voldoende potentieel bij Kagia aanwezig. En ook in deze wedstrijd bleven we lekker  ballen waar WDS de lange bal hanteerde, ook wel logisch met hun grote en kopsterke voorwaartsen. Met ons spel gaan we zeker punten pakken in de rest van het seizoen.”

Met dit enthousiasme zijn we zeker benieuwd naar de inhaalwedstrijd tegen Lugdunum. Wat we zeker weten is dat trainer Wijsman met een smallere selectie dan gewenst komende zaterdag omhoog wil kijken door een positief resultaat in de uitwedstrijd tegen deze Leidse tegenstander te boeken. De trainer had overigens geen goed woord over richting de KNVB over de planning van de inhaalwedstrijd.

Wijsman: ,,Het zou veel beter zijn geweest om komende zaterdag te bekeren. We hebben DBGC geloot en die komen uit Oude-Tonge in Zeeland. Met alle plezier hadden we daar naar toe gegaan zaterdag, maar die wedstrijd moeten we nu volgende week dinsdag spelen. Dat betekent dus dat we om 16.30 de bus in moeten stappen. Diverse spelers halen dat niet vanwege school of werk. Daarnaast zijn we dan om middernacht thuis. Dat kan toch niet? De KNVB had er geen oor voor en vond dat we het zelf maar moesten oplossen. Ik kan daar heel weinig mee.”

Basisopstelling Kagia: Goudriaan, Meulenbroek, Timmermans, Driessen, Kuilboer, Imanse, Robelus, Timo Sluymer, Zonneveld, Lamboo en Ligtenberg.