HomeZaterdagDerde klasseLugdunum doet zichzelf tekort tegen CVC Reeuwijk

Lugdunum doet zichzelf tekort tegen CVC Reeuwijk

-

Derde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag ontving Lugdunum op Sportpark Kikkerpolder de koploper in de derde klasse A CVC Reeuwijk. De Reeuwijkers kennen een verrassende competitiestart en waren dus de te kloppen ploeg. De bezoekende ploeg had al vroeg in de wedstrijd een 0-2 voorsprong. Op wilskracht kwam Lugdunum vlak voor tijd langszij. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Foto 1 (Small)

Reeuwijk kwam goed uit de startblokken. Al na een paar minuten kon Lugdunum sluitpost Kevin Wassenaar de bal uit het net vissen. Op aangeven van Norbert van Keulen kreeg Jessy Leidelmeijer op rechts de bal voor de voeten. Na een strakke voorzet van zijn voet was het een koud kunstje voor Gerben Schonebaum om zo vrij als een vogel snoeihard in te koppen. De kikkers lieten zich hierdoor niet gek maken en zochten massaal de aanval op en hadden het betere van het spel.

Foto 2 (Small)

De geconcentreerde verdediging van Reeuwijk wisten deze aanvallen keer op keer af te slaan. De grootste kansen van de thuisploeg waren voor Tobias Schaafstra en Adam Atif. Tot frustratie van de Leidenaren werd een zuivere penalty niet toegekend door de arbiter van dienst nadat Ozan Isitir in de zestien pootje gehaakt werd. De frustratie zou alleen nog maar groter worden. Na een afgeslagen aanval van de groen-witten werd CVC’er Kieran Dekkers vrijgespeeld op het middenveld. Vanaf pakweg een meter of dertig plaatste hij de bal met een vernuftige lob over de te ver uitgekomen Wassenaar. Zo keek Lugdunum halverwege de eerste helft al tegen een 0-2 achterstand aan. Tot aan de theepauze bleef Lugdunum de aanval opzoeken maar de aansluitingstreffer werd niet gemaakt.

Foto 3 (Small)

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de Reeuwijkers en werd er goed druk gezet door de gastheer. Wel moet gezegd worden dat in de tegenstoot de Leidse defensie een aantal keer goed op de proef werd gesteld. Aanvoerder Tim de Cler probeerde meerdere malen met afstandsschoten de Reeuwijker doelman Rob Verwaal te verschalken. Halverwege het tweede bedrijf was De Cler wel fortuinlijk. Zijn inzet werd in het strafschopgebied door een verdediger van de bezoekers met de hand getoucheerd. Reden voor de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen. Een koud kunstje voor Tobias Schaafstra die vanaf elf meter hard raak schoot.

Foto 6 (Small)

De Kikkerpolderbewoners roken bloed en gingen hierna op zoek naar minimaal de gelijkmaker. Pakweg tien minuten voor het laatste eindsignaal werd een schot van Sandjai Gajadien in eerste instantie nog gepareerd door Verwaal. Ozan Isitir was er als de kippen bij om in de rebound de bal in het vijandelijke net te jagen. Tot aan de laatste minuut was het stormram op het doel van CVC. Gajadien kreeg een dot van een kans, zijn schot werd echter geblokkeerd. Een vrije trap van Aymen Mizab ging maar rakelings over. Jerry Matahelumual zag een inzet van de doellijn worden gehaald. Het lukte niet om de winnende te maken.

Sterker nog, in blessuretijd werd het Leidse publiek nog opgeschrikt. Van Keulen werd weggestuurd, deed eigenlijk alles goed en plaatste de bal in de rechter bovenhoek. Met een katachtige reflex bokste Wassenaar de bal uit de kruising. Hiermee redde hij uiteindelijk een punt voor zijn ploeg en werd er afgefloten. Gezien het veldspel had Lugdunum meer verdiend, maar uiteindelijk is er op wilskracht in ieder geval nog een gelijkspel uitgehaald.

Lugdunum-CVC Reeuwijk 2-2 (0-2).3.Schonebaum 0-1, 27.Dekkers 0-2, 72.Schaafstra 1-2, 82. Isitir 2-2. Scheidsrechter: M.Mirjavanmard. Toeschouwers: 150

Opstelling Lugdunum: Kevin Wassenaar, Cem Isitir, Henkie Brandt, Bas van den Berg (Sabir Serray), Sergio Edmund Vrede, Adam Atif (Sandjai Gajadien), Tobias Schaafstra, Said Ajar, Ozan Isitir, Marco Harleman (Aymen Mizab), Tim de Cler.

Foto’s: met dank aan G. du Prie

Note redactie: via onze app zijn nog twee interviews te beluisteren. Sergio Rademakers sprak met Tobias Schaafstra en Kevin Wassenaar.