Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om in het spoor te blijven van de nu vier koplopers in 3A. Op eigen veld werd NSV’46 met duidelijke cijfers teruggewezen en met dat resultaat was er niets gelogen aan het krachtsverschil. Sterker nog; de Leidse club had ook zomaar in de buurt kunnen komen van de dubbele cijfers. Toch heerste er tevredenheid bij de Leidenaren. Voorafgaand aan het seizoen had niemand kunnen voorzien dat het verschil zo groot had kunnen zijn tussen de promovendi. Uiteindelijk ging NSV’46 er met 6-0 vanaf in de Kikkerpolder.

7 (Small)

Marco Harleman behoorde niet bij de doelpuntenmakers, maar Jan Wansink en Henk de Cler hebben in de middenvelder wel een zekerheidje in de selectie. De doelpunten kwamen overigens wel op naam van Tim de Cler (2), Said Ajar (2), Ozan Isitir en Tobias Schaafstra. Het deerde Harleman van geen kant dat hij niet scoorde.

6 (Small)

,,We hebben gewonnen en hoe. Daar gaat het om. Eerlijk gezegd had ik het idee dat we een lastige wedstrijd tegemoet gingen, maar dat is dus alleszins meegevallen. Ik vond dat zij eigenlijk niet eens zo slecht speelden, maar zij lieten veel ruimte achter hun defensie. Op het middenveld hadden we telkens een mannetje meer en dat hebben we optimaal benut. Hoewel, eigenlijk niet eens optimaal. Het had voor rust ook al makkelijk 6-0 kunnen staan. We waren enkel niet altijd even zorgvuldig en scherp. Maar goed; met een 4-0 ruststand weet je natuurlijk al dat de drie punten in huis blijven.”

5 (Small)

Harleman was de mening toegedaan dat Lugdunum niet eens zo overtuigend van start gingen, maar dat de snelle 1-0 en 2-0 maakten dat NSV’46 al snel de handdoek moest gooien. ,,Dit maak je als speler niet vaak mee. Het ging na de 2-0 als vanzelf. Na de rust werd het bij ons wel minder, maar dat vind ik niet meer dan logisch. Ik denk dat wij sowieso nog te wisselvallig zijn in een wedstrijd. Neem bijvoorbeeld DoCoS uit. Daar staan we met 2-0 achter en winnen nog met 2-3. Tegen DoCoS voor de beker waren we voor rust kansloos en na de rust gingen we opeens wel voetballen. En wat dacht je van Floreant thuis? Na een halfuur had het zomaar 0-3 kunnen staan voor die gasten. Uit het niets maakten wij vervolgens 2-0 en liepen we uit naar een grote overwinning. Misschien hadden we vier punten meer kunnen en moeten hebben. Dan zouden we nu de ranglijst hebben aangevoerd. Maar als ik helemaal realistisch ben dan is de vijfde plaats wel een terechte klassering. Daarmee zijn we zeker niet ontevreden, want we zijn uiteindelijk nieuwkomer in deze klasse. We zitten kort op de kopgroep en dus mogen we in onze handen wrijven tot dusverre.”

1 (Small)

Toch zit er misschien wel meer in voor de kikkers. Bepalende spelers als Adam Atif en Peter du Prie misten al de nodige wedstrijden en het ziet er naar uit dat Lugdunum, indien compleet, nog wel meer in petto heeft. In dat opzicht is de achterstand van drie punten verwaarloosbaar. Harleman daarover: ,,Het is zonde dat we gemorst hebben tegen WDS en Zwammerdam. Aan de andere kant hebben we her en der ook wat veel gekregen. Als je dat wegstreept tegenover elkaar dan is dit wel zo ongeveer waar we horen. Maar zijn wij kansloos tegen de top vier? Nee, dat zeker niet. Weggespeeld worden is niet aan de orde. Wanneer wij in staat zijn om volgende week BSC’68 te kloppen dan staan we er helemaal kort bij en kan het nog leuker worden. Wat dat betreft denk ik ook dat de opstelling ons goed deed. We speelden wat compacter dan bijvoorbeeld in de beker tegen DoCoS. Dat past ons beter.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Brandt, Schaafstra, N.Atif, Mizab, Harleman, Vrede, Ajar, De Cler, O.Isitir.

4 (Small)

Foto’s: met dank aan: G .du Prie