HomeZaterdagDerde klasseLugdunum maatje te groot voor Hazerswoudse Boys (plus podcasts)

Lugdunum maatje te groot voor Hazerswoudse Boys (plus podcasts)

-

Derde klasse A (zaterdag)-Vorig seizoen kwam Hazerwoudse Boys in de slotminuut nog langszij tegen Lugdunum en kaapte een punt weg. Aan het einde van de competitie leverde dit de zwartwitten dat ene puntje voor promotie naar de derde klasse A op. Afgelopen zaterdag ontvingen de kikkers hetzelfde Hazerwoudse Boys. Dit maal trok de ploeg van trainer Jan Wansink en assistent Henk de Cler wel aan het langste eind. De Kikkerpolderploeg won eenvoudig en steeg naar de vierde stek. Het werd 3-0.

Hazerswoudse Boys miste maar liefst acht spelers voorafgaand aan de wedstrijd. Dit was te wijten aan blessures en schorsingen. Ook de Leidse formatie kende de nodige personele problemen, maar hoefde minder te improviseren dan de opponent.

5 (Small)

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd en zette de Boys direct onder druk. Dit leverde na een paar minuten al een dot van een kans op voor Sergio Vrede. Na een afgeslagen vrije trap en opnieuw inbrengen van Sandjal Gajadien kwam de bal prompt voor de voeten van Vrede. Van een meter of vijf werd zijn inzet goed gekeerd door de Hazerswoudse doelman Joren van Dijk.

3 (Small)

Hazerwoudse Boys hanteerde een handbalverdediging en zou zich deze middag louter- bijna noodgedwongen-  beperken tot countervoetbal. Met lange ballen werd tevergeefs aanvallers Ruben Windhorst en Leo de Ruiter  geprobeerd te bereiken. Een geconcentreerd Lugdunum had geen moeite met de counters en verdedigde eenvoudig uit. Het wachten was op het gaatje in de verdediging van de bezoekende ploeg.

8 (Small)

Na pakweg een minuut of tien werd deze al gevonden. Vrede toverde een panklare voorzet van zijn schoen. Ozan Isitir anticipeerde goed en met het hoofd kopte de kleine spits de bal binnen. In het vervolg van de eerste helft kwamen de zwart-witten nauwelijks aan voetballen toe. Lugdunum dirigeerde en het wachten was op treffer nummer twee. Op slag van rust viel die dan ook bijna. Maar niet van de Leidse equipe. Na een ingooi wist Winhorst gelukkigerwijs zijn pantoffel tegen de bal te krijgen. Buiten bereik van doelman Kevin Wassenaar van de thuisploeg spatte de bal binnenkant paal terug het veld in.

Kort hierna kopte Lugdunum verdediger Cem Isitir maar net over het vijandelijke doel en was de rust een feit.De tweede helft zou geen ander speelbeeld krijgen. De Kikkerpolderbewoners gingen naarstig op zoek naar doelpunten. De bezoekers daarentegen bleven verdedigen en loeren op de counter. Direct na de theepauze kreeg Vrede een goede mogelijkheid uit een corner. Zijn inzet ging rakelings over.Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Isitir een kans, zijn kopbal belandde op het dak van het hok van Van Dijk.

10 (Small)

Niet veel later pompte Sandjai Gajadien de bal in de zestien. Zijn inzet werd tot corner verwerkt. De corner genomen door Aymen Mizab zeilde over alles en iedereen heen en via binnenkant paal achter de doellijn. Halverwege de tweede helft stelde de thuisploeg de winst zeker. Invaller Jeremiah Matahelumual werd goed vrij gespeeld aan de linkerzijkant. Met een bekeken schot in de verre hoek schoot hij Lugdunum in veilige haven. Hazerswoudse Boys kreeg darna nog wat halve kansen. Tot twee maal kon invaller Joris van Zanten (16!) wat terugdoen. Wassenaar, als altijd alert, hield op deze inzetten zijn doel schoon. Zo eindigde het duel in een meer dan verdiende  3-0 overwinning voor de thuisploeg.Volgend weekend neemt Lugdunum het op uit tegen Zwammerdam. Hazerwoudse Boys gaat proberen drie punten binnen te loodsen tegen het stugge Floreant.

1 (Small)4 (Small)

Lugdunum-Hazerwoudse Boys 3-0 (1-0).9.Isitir 1-0, 56.Mizab 2-0, 69.Matahelumual 3-0. Scheidsrechter: H.J.A van der Maat. Toeschouwers: 150

Opstelling Lugdunum: Kevin Wassenaar, Cem Isitir, Henkie Brandt,Atif Nabil, Mizab Aymen (Sabir Serray), Sergio Edmund Vrede, Adam Atif (Sandjai Gajadien), Tobias Schaafstra (Peter du Prie), Leroy Brooks, Ozan Isitir, Sandjai Gajadien (Jeremiah Matahelumual), Tim de Cler

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk, Bart Sol, Nick Moerland, Roy van Leeuwen, Romario van Tol, Jeffrey Kastelein (Joris van Zanten), Jusin Meijer, Rens Louwers (Menno Nieuwhof), Leo de Ruiter, Pim Schoonwater, Ruben Windhorst

En nog twee podcasts met Roy van Leeuwen (Haz. Boys) en Sergio Vrede (Lugdunum):

Foto’s: met dank aan G. du Prie