woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum niet gehele wedstrijd bij de les

Lugdunum niet gehele wedstrijd bij de les

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na de twee driepunters op rij verloor Lugdunum zaterdagmiddag bij angstgegner Koudekerk. De ploeg van Lugdunum-trainer Henk de Cler ging in een hoogstaand en aantrekkelijke eerste helft uiteindelijk met 5-2 kopje onder, dit na een 1-1 ruststand. Zwakke openingsfases beginnen een nachtmerrie te worden voor trainer De Cler. In de twee voorgaande duels liepen de Leidenaren nog geen schade op, tegen de witrode Koudekerkers schoten de groenwitte bezoekers pijnlijk in eigen voet.

Binnen drie minuten na de hervatting liep de ploeg van Alex Redel uit naar 3-1. Na de gelijkmaker voor de pauze van Lugdunum speler Adam Atif besliste de thuisploeg de wedstrijd definitief door nog tweemaal te scoren. Coach De Cler was na afloop not amused. ,,In de rust zeg ik nog dat een gelijkspel in en tegen Koudekerk een prima resultaat is. De reactie van zijn spelers tijdens de thee: ,,Hier is meer te halen, we zijn de betere ploeg.” De Cler weer na afloop en terugblikkend. ..Prima als je dat zegt, maar dan begrijp ik niet waarom ze zo slap de tweede helft ingingen. We hebben de wedstrijd in drie minuten weggeven.”

8875+85

De eerste de beste mogelijkheid van de gastheren leverde in de derde minuut de openingstreffer op van Mike van Velzen. De Koudekerkse spits werd overigens geen strobreed in de weg gelegd door de kikkers. De Leidenaren herstelde zich echter snel na de dreun en gingen allengs steeds beter voetballen met uitstekende acties van met name uitblinker Atif. Hij bezorgde de verdedigers aan de Gruttolaan een lastige middag. Desondanks waren er voor beide ploegen legio kansen. Zo moest Tim de Cler in de 18de minuut zijn doelman Kevin Wassenaar te hulp schieten. Met een sliding op de doellijn voorkwam de ex-prof de  2-0. Vrijwel direct daarna had Tobias Schaafstra de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij faalde in de afronding. Nadat doelman Wassenaar nog een aantal malen serieus aan de bak moest kwamen de bezoekers dik verdiend op 1-1. Atif rondde inde 34ste minuut een uitstekend lopende aanval bekwaam af.

Enkele minuten later claimde de thuisclub een strafschop. De beloning van arbiter Van den Bos was een gele kaart voor Koudekerker Mike van Velzen wegens een schwalbe. Beide ploegen gingen met 1-1 de rust waar 3-3 of 4-4 ook niet had misstaan.

Direct na de hervatting gaven de groenwitten de wedstrijd zoals gezegd  ‘volledig’ uit handen. In de 46ste minuut kogelde Akke Penin de bal heel fraai in de kruising. De 3-1 viel enkele minuten later door Van Velzen die de desorganisatie in de Leidse ploeg onderstreepte. In de 55ste minuut bracht Ozan Isitir de spanning prompt terug tot 3-2 (met een schot na een sterke actie van Sergio Vreede, red.).

IMG_0270

Een fel betwiste strafschop voor de gastheren, veroorzaakt door De Cler, werd in de 63ste onberispelijk verzilverd door Pennin. Daarmee was het meteen over en uit voor de Sleutelstadbewoners die in de tweede helft geen schim waren van de eerste vijfenveertig minuten. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 5-2 door opnieuw Van Velzen die met een rake kopbal succesvol was. Lugdunum liep door de vele gelijke spelen dit weekeinde niet al teveel averij op, maar dat was slechts een pleister op de wonde.

Lugdunum speler Ozan Isitir: ,,Verliezen met zo’n grote uitslag zijn we niet gewend. We begonnen net als voorgaande wedstrijden niet scherp. De twee goals direct na rust waren de breekpunten in de wedstrijd. We wilden vervolgens te snel de 3-3 maken. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was te groot bij ons. Dat mogen we onszelf wel aanrekenen.”

IMG_0219 (1)

Koudekerk -Lugdunum. 3. Van Velzen 1-0, 34. Atif 1-1, 46. Pennin 2-1, 48. Van Velzen 3-1, 55. O. Isitir 3-2, 63. Pennin (strafschop) 4-2, 75. Van Velzen 5-2.

Basisopstelling Koudekerk: Kneulman; De Groot, Vergunst, Blijleven, Roosenbrand, De Best, Van den Berg, Slottje, Van Delft, Pennin, Van Velzen.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar; C. Isitir, Brandt, Van den Berg, Vrede, Atif, Du Prie, Schaafstra, Ajar, De Cler, O.Isitir