Derde klasse A (zaterdag)- Drie wedstrijden in één week voor een ploeg in de derde klasse, is dat niet een beetje te veel voor het leuke ? ,,Nou helemaal niet”, volgens Tobias Schaafstra. ,,We zijn allemaal jonge fitte spelers en bovendien is spelen veel leuker dan trainen.”

Vorige week zaterdag speelden de mannen uit de Kikkerpolder namelijk een inhaalwedstrijd tegen Kagia, die helaas werd verloren met 0-1. Daarna volgde midweeks een bekerwedstrijd tegen het Wassenaarse Graaf Willem II Vac, waarbij de kikkers via pingels zich plaatsten voor de volgende ronde. En dan deze zaterdag naar DWO in Zoetermeer. Volgens Schaafstra zagen ze wel een beetje op tegen deze wedstrijd omdat beide ploegen wat punten betreft aan elkaar gewaagd waren, namelijk beiden 11 punten uit 7 wedstrijden waarbij de mannen van trainer Jan Wansink weliswaar meer doelpunten voor en minder tegen hadden dan hun opponent.

Ook miste men andermaal een aantal spelers. Toch begon de wedstrijd goed voor de Leidenaren. De opbouw was goed met veel dreiging via de vleugels. Veel kansen ontstonden er niet echt, ook niet via de gastheer. Een van die kansen was voor Ozan Isitir. De aanvaller lukte het wel om de Zoetermeerse goalie te verschalken. DWO kreeg een reuzenkans van dichtbij, maar die werd verkwanseld. De ruststand was dus 0-1.

De tweede helft was haast een kopie van die eerste helft. Controle over de wedstrijd met net en verzorgd voetbal van Leidse kant en weinig dreiging vanuit de Zoetermeerse zijde. Aymen Mizab maakte halverwege de tweede helft het tweede doelpunt en stelde daarmee de winst in deze uitwedstrijd  zeker en zo konden de drie punten in de tas mee terug naar Leiden.

Schaafstra was blij met de punten. ,,Er is weinig over deze wedstrijd te vertellen, behalve dan dat het een faire wedstrijd was zonder hoogtepunten en bijzonderheden. Wij zaten lekker in ons vel en het voetbal ging vanzelf. Er viel dan ook maar 1 gele kaart voor de tegenstander en verder was er weinig deining. De scheidsrechter zei van te voren dat hij van Engels voetbal hield, maar alles ging echt heel sportief en eigenlijk ook heel keurig. Je zou haast kunnen zeggen dat het een saaie wedstrijd was. Maar dan wel één met winst en dus drie punten voor ons tegen een gelijkwaardige ploeg. Van mij mag iedere week wel een week worden met drie wedstrijden. Wij hebben bewezen dat we dit aankunnen.”

Ook trainer Jan Wansink was in zijn nopjes met de driepunter. ,,Zoals gezegd misten we weer diverse spelers en we wilden niet verder achterop raken. Het is ook de vraag hoe je zo’n bekerwedstrijd verteert. Ik ben van mening dat we het goed hebben gedaan. Eigenlijk vond ik alleen dat we in de eerste tien minuten wat moeite hadden, maar daarna pakten we het heft in handen en hielden we gedurende de wedstrijd de controle. We kozen er bewust voor om behoudend te beginnen. Wanneer wij keihard werken zoals vandaag, hebben we een ploeg die het elke tegenstander flink lastig kan maken. Het is voor ons zaak om voor de winterstop zoveel mogelijk punten te vergaren. Handhaving is het eerste doel en van daaruit zien we verder wat er mogelijk is.”