Voorbeschouwing nacompetitie- Lugdunum gaat via de nacompetitie proberen de derde klasse binnen te dringen. De Kikkers kenden een ijzersterk seizoen in de vierde klasse, met onder meer 96 doelpunten, maar legden het in de titelstrijd af tegen Hazerswoudse Boys. Een tweeluik met het Haagse PGS-Vogel gaat bepalen of Lugdunum volgend seizoen alsnog in de derde klasse uitkomt.

 
,,PGS-Vogel, ik had er nog nooit van gehoord. Het schijnt een echte Haagse ploeg te zijn, die veel op de lange bal speelt”, blikt Nino Poulina vooruit. De aanvoerder van Lugdunum komt door een schorsing zelf niet meer in actie en speelde zodoende afgelopen zaterdag tegen Wilhelmus (0-6 zege) zijn laatste wedstrijd voor de groenhemden. ,,Stiekem dacht ik zelf nog wel dat we zaterdag kampioen zouden worden. Haagse Hout is gewoon een sterke ploeg, vooral thuis. En ja, als je het filmpje hebt gezien, zie je ook dat Hazerswoudse Boys ontzettend veel geluk heeft gehad. Hun keeper heeft ze gered.”

 
,,Voor mij en de trainer (Henk de Cler, red.) was het wel een domper. De rest pakte het goed op en leeft al weer toe naar de volgende wedstrijd”, vervolgt Poulina. ,,We moeten echt naar de derde klasse. Daar zal Lugdunum meer plezier hebben qua niveau. Maar sowieso hoort de club daar thuis qua naam en accommodatie.”

 
Op de vraag of het seizoen mislukt is, mocht het misgaan tegen PGS-Vogel, reageert Poulina helder: ,,Absoluut. We hebben er eigenlijk geeneens rekening mee gehouden dat we niet promoveren. We hebben van tevoren een doelstelling bepaald. Gewoon promoveren, klaar. Ik denk dat deze groep een rol van betekenis kan spelen in de derde klasse. Misschien moeten ze nog een spits halen, ook omdat ik wegga en misschien iets in de breedte erbij zoeken.”

 
Zelf zal Poulina een eventueel avontuur in de derde klasse met Lugdunum niet meer meemaken. De voetballer van Lugdunum wordt trainer van Football Factory. ,,Op de achtergrond ben ik wel al bezig met de selectie daar op peil te brengen. Een aantal spelers hebben hun jawoord al gegeven. Ik kijk er naar uit.”