Vierde klasse A (zaterdag)- Koploper Lugdunum moest naar Den Haag om het daar aan de oude Waalsdorperweg tegen KSD/Marine op te nemen. Daar in de duinen hebben de marinemensen hun intieme sportveld. Op die zanderige ondergrond lag op de mistroostige zaterdagmiddag een uitstekend bespeelbaar veld. De bespelers van de Kikkerpolder wisten niet hoe ze het hadden in vergelijking met hun eigen veld en die waar ze gewoonlijk in onze directe regio op moeten spelen.

Van dat goed bespeelbare veld werd dan ook goed gebruik gemaakt. De wedstrijd begon daarentegen met tegenwind voor de bezoekers en daardoor oogde het spel wat rommelig. Veel lange ballen van beide kanten, maar nog weinig goed voetbal. Keeper Kevin Wassenaar maakte daar een eind aan toen hij, tegen de wind in, een verre uittrap inzette. Door het ietwat natte veld schoot de bal door, waar Tim de Cler dankbaar de bal in ontvangst kon nemen en met een fraaie lob de KSD/Marine-keeper wist te verschalken en de score daarmee opende.

Kort daarop werd het al 0-2 door Nino Poulina op aangeven van Marco Harleman. Door deze snelle en simpele voorsprong verslapte de concentratie wat bij de bezoekers, waarop de gastheren de aansluitingstreffer konden aantekenen. Kort voor de theepauze werd het nog 1-3 door een strafschop die verzilverd werd door Sergio de Vrede, die weer helemaal terug is van langdurig blessureleed.

In de pauze liet trainer Henk de Cler zijn spelers weten dat ze hun koppie erbij moesten houden en gewoon de overwinning binnen moesten halen. In de tweede helft was het weer de keeper die de aandacht op zich vestigde. Wederom een verre, maar nu met de wind mee, genomen uittrap van de Lugdunum-keeper. Bij het neerkomen van de bal bleef die een beetje in de kluts hangen. Ook nu was het weer Tim de Cler die zich over deze bal wist te ontfermen en vanaf haast de middellijn de bal over de vertwijfeld kijkende keeper heen in het doel schoot. Een oude rot verleert het immers nooit. Hierna werd het enigszins billenknijpen voor de ‘kikkers’.

De druk werd door de thuisploeg extra opgevoerd en er ontstonden open kopkansen, zelfs een bal op de paal en ook keeper Wassenaar stond in een 1 tegen 1 positie zijn mannetje. Maar de stand bleef 1-4 en met die overwinning op zak kon men de thuisreis aanvangen. Ozar Isitir, die halverwege de tweede helft mocht invallen, was erg tevreden. ,,Het was een leuke en goede wedstrijd en ook erg sportief. Wel stonden we in die tweede helft erg onder druk, maar we bleven overeind. Ook die scheidsrechter was erg goed en dan dat prima veld. Kortom op alle fronten een goede middag voor ons. We blijven lijstaanvoerder maar moeten wel die jongens uit Hazerswoude in de gaten houden. Zij hebben immers 2 wedstrijden minder gespeeld en 5 punten minder dan wij. Maar die punten moeten ze nog maar waar maken.”

Lugdunum haalt komende zaterdag in tegen middenmoter Oosterheem en lijkt in het resterende programma met VV Leiden uit de zwaarste tegenstander nog te treffen. Henk de Cler rekent er vooralsnog op dat alle duels worden gewonnen. De vraag stellen is hem beantwoorden of Hazerswoudse Boys dezelfde plannen heeft.