Vierde klasse A (zaterdag)- In de ogen van Roel Gielkens was het duel, waarin de gebroeders Nino en Rocky Poulina verschillende belangen hadden en tegenover elkaar stonden, een sportieve derby. Ondanks dat de Factory uiteindelijk met 2-4 aan het kortste eind trok tegen nummer twee Lugdunum, hield hij toch een goed gevoel aan het Leidse onderonsje over. Elftalleider Gerrit du Prie vond het maar ‘armetierig’ wat Lugdunum had laten zien. Derhalve dit keer twee analyses vanaf de kant en niet eens van de trainers.

Gielkens, dit keer vlaggenist: ,,Er had iets meer in kunnen zitten, maar na de afgekeurde goal van Gary Person (het zou de 2-2 zijn geweest), een beslissing die ik overigens onterecht vond, ging het alsnog mis. Maar ik ben toch trots op de inzet die er vandaag is getoond maar niet werd beloond. Het was een open strijd van beide kanten maar er gebeurde geen gekke dingen.” De verliezende ‘vlagger’ is realistisch. Hij stond dit keer niet binnen de lijnen maar er buiten en dan zie je een wedstrijd toch vanuit een andere optiek. Ondanks het min of meer ingecalculeerde verlies tegen stadgenoot en titelkandidaat Lugdunum vond hij het toch een mooie zaterdag. ,,We konden ons aardig meten en zijn niet met 7-0 de boot in gegaan”,  klinkt het vrolijk.

Was de verliezende Gielkens nog in een bepaalde optimistische stemming, teamleider Gerrit du Prie van de bezoekers was minder tevreden over het optreden van zijn team. De belangrijke punten om misschien nog kampioen te worden werden weliswaar binnen gehaald, maar er straalde geen glans vanaf.

Du Prie: ,,Het was armetierig. Misschien was het een nasleep van het teleurstellende 1-1 gelijkspel van vorige week tegen VV Leiden. Ik denk dat dit impact op de jongens heeft gehad.” Het is de mening van de man die zijn team graag kampioen ziet worden, ‘maar als we zo blijven voetballen zijn we de derde klasse niet waardig’. Kijk, dat is nou eens openhartigheid van de man die op zijn 45e zelf nog het groen-witte tenue droeg. Een kikker in hart en nieren. Hij zag hoe Lugdunum door 2 treffers van Nino Paulina aan een 0-2 voorsprong kwam en na de 1-2 van Mo Naciri weer uitliep naar 1-3 door Tobias Schaafstra, die vanaf elf meter mocht aanleggen. Door een dekkingsfout kwam de Football Factory nog tot 2-3 via David Efekre terug, maar uiteindelijk bracht Nino Poulina met – zoals Gerrit het noemt – een valse hattrick de eindstand op het scorebord. Du Prie blikt nog even terug. ,,Toen Sergio Vrede onder het gras werd gestopt had er ook wel een penalty mogen worden gegeven. Maar eerlijk gezegd vond ik onze tegenstander vandaag wel verrassend voor de dag komen.” Saillant detail: volgend seizoen wordt Nino Poulina, vandaag nog opponent, de nieuwe trainer van de Factory.

Ondanks de ‘armetierige uitvoering’ van des Kikkers-zijde hoopt Du Prie altijd nog op de titel. Maar concurrent Hazerswoudse Boys laat ook geen steken vallen. Dit keer werd Leidsche Boys met 6-0 onder de voet gelopen. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft het spannend. Als het geen kampioenschap wordt staat de deur naar de derde klasse nog open voor de Leidenaren. De derde periodetitel kan Lugdunum vrijwel niet meer ontgaan. Mede omdat Hazerswoudse Boys en VVSB er al een op zak hebben.