Vierde klasse A (zaterdag)- Net als vorige week kwam Lugdunum weer tot zes doelpunten. Na FC Boshuizen werd ook sv Wassenaar met 0-6 opgerold. Toch vond trainer Henk de Cler dat de tegenstander aardig mee balde. ,,Een technisch vaardige ploeg, maar we waren wel een maatje te groot. We zullen moeten blijven winnen om in de race te blijven. De concurrenten maken ook geen fouten.”

Halverwege was het 0-2 door doelpunten van Ozan Isitir. Tobias Schaafstra miste een strafschop en pakte een gele kaart waardoor hij volgende week Haagse Hout mist. Na de pauze ramde Tim de Cler een vrije trap in de kruising en tilden Sandjai Gangadin (2) en Kevin Wassenaar de score naar 0-6. Wassenaar? Dat is toch een keeper?

De goalie: ,,Ik mocht een pingel nemen. Leuk toch? Het was wel een eind lopen, maar het is altijd leuk als ze je zoiets gunnen. Ik geloof dat ik vijftien jaar terug mijn laatste goal heb gemaakt. Daarnaast heb ik mijn gemiste strafschop enigszins weggepoetst van vorig seizoen in de nacompetitie, toen nog bij Leidsche Boys.”

De doelman had het niet heel druk, maar moest wel degelijk op zijn hoede blijven. ,,Wat Henk zegt dat klopt. Wassenaar is best een technische ploeg en af en toe werden ze gevaarlijk en kon ik een paar lekkere ballen pakken. Ook bij 0-2 na rust. Maken ze die goal dan kan het nog lastig worden. Vervolgens maakten wij de 0-3 en kregen ze rood. Toen was het natuurlijk wel gedaan.”

Later zag ook de net ingevallen A-junior Sabir Serray rood aan Leidse zijde. De Cler: ,,Dat ging nergens over en is lullig voor zo’n jonge speler. Het stond 0-4 en er was niks aan de hand op het veld. Daar word ik in deze klasse wel moe van. We hebben een enorme kaartenlast en mogen blij zijn dat we ruim in ons jasje zitten.”

Selectie Lugdunum

Lugdunum is nog steeds in de race om de vierde klasse te verlaten, maar Wassenaar moet het nog zien. ,,Natuurlijk gaan we ervoor, maar vooral Hazerswoudse Boys blijft ook maar winnen en staat er nog steeds beter voor. Die ploeg krijgen we niet meer en dus zijn we afhankelijk van een uitglijder van hen. Dat betekent wel dat we zelf ook alles moeten winnen. Op zich heb ik daar wel vertrouwen in. Verder ken ik het programma niet uit mijn hoofd. Volgende week hebben we met Haagse Hout een lastige tegenstander voor de boeg, dat weet ik wel.”

Al dan niet toevallig spelen ook de andere twee titelkandidaten tegen elkaar. Hazerswoudse Boys is gastheer van VVSB, waar het eerder ten onrechte van won. ,,Dat is interessant. Tja, wat is gunstig? Met een gelijkspel daar staan we nog steeds qua verliespunten achter de Boys. Misschien beslist een ploeg als KSD/Marine deze competitie wel. Een onberekenbare ploeg. Hoe dan ook; wij moeten gewoon naar onszelf kijken en alles winnen. Via de nacompetitie kunnen we de stap ook maken. Als de stap maar wordt gemaakt.”

Opstelling Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Brandt, De Cler, Gangadin, Poulina, Harleman, Schaafstra, O.Isitir, Vrede, Brooks.