vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseMats van der Poel (Meerburg): ,,Lelijke doelpunten zijn het lekkerst."

Mats van der Poel (Meerburg): ,,Lelijke doelpunten zijn het lekkerst.”

-

Derde klasse A (zondag)- Was zondagmiddag in de Zilk het weer slechter of het duel tussen Van Nispen en koploper Meerburg? De meningen van het handjevol publiek waren verdeeld. Meerburg kon zich een slechte wedstrijd permitteren tegen een onmachtig Van Nispen zonder averij op te lopen. De twee frommeldoelpunten van Meerburg waren illustratief voor het uiterst povere duel, waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden. Na afloop van de wedstrijd met een  0-2 zege was de vreugde er niet minder om bij trainer Ron de Roode. ,,Vorig seizoen lieten we in dit soort potjes de punten liggen, nu pakken we ze wel. Laten we zeggen dat het vanmiddag een zakelijke overwinning was.”

De eerste helft kende weinig of geen hoogtepunten, waarin vooral in de beginfase de  wit-zwarten ondermaats presteerden. De Zoeterwoudenaren kozen te vaak voor de lange bal, die niet of zelden aankwam. De Roode vervolgt: ,,We hielden het veld veel te lang, waardoor we wel de lange bal moesten spelen. We willen graag op de helft van de tegenstander spelen, maar dat zat er vandaag niet in.”  De Roode vond de 0-2 zege ruimschoots verdiend, maar gaf toe dat het geen hoogstaand duel was.

Na een kwartier was het de gastheer, dat een viertal basisspelers miste, nog het dichtst bij de openingstreffer. De bezoekers hadden daarna nog enkele mogelijkheden, maar echt gevaarlijk was Meerburg niet. Na een klein half uur kwam de ploeg zelfs goed weg. Even later kwamen de Zoeterwoudenaren  op voorsprong, de geheel vrijstaande verdediger Mark van Diemen frommelde vanuit een hoekschop de 0-1 binnen. De thuisploeg had vijf minuten na de 0-1 op gelijke hoogte moeten komen: de spits van de Zilkers kogelde van dichtbij tegen de lat. Op slag van rust kreeg  Meerburg via Joep van Vuren de kans om met 0-2 te gaan rusten. De aanvaller schoot alleen voor de doelman rakelings naast.

De 0-2 kwam er vlak na de rust toch door Mats van der Poel, die de bal over de doellijn zag rollen.  ,,Lelijke doelpunten zijn het lekkerst”,  sprak van der Poel na afloop. ,,Wij scoren altijd gemakkelijk, vandaag niet uit combinatievoetbal, maar uit dode momenten. We hadden vooral in de tweede helft  fases waarin we beter voetbalden dan Van Nispen.”

De verbeten op de aansluitingstreffer jagende Zilkenaren kregen toch wel wat kansen hierop, maar faalden hopeloos in de afwerking. Meerburg kreeg nog kansen om de voorsprong te vergroten, maar hield het bij de 0-2. Een ontmoeting die niet heel lang zal heugen. Dat neemt niet weg dat de Rijndijkers de koppositie stevig in handen hebben. Vooralsnog kunnen enkel Teyelingen en SJZ in het spoor blijven.

Opstelling Meerburg: Bom, Smit,  Verboon,  Van Diemen, Loos,  Van der Meer,  Van Vuren,  Weijers,  Van der Poel,  De Groot,  Van der Voort.