Derde klasse A (zondag)-Slechte wedstrijden winnen en het liefst in de slotfase is een kenmerk van de ware kampioen; het is een cliché van de eerste orde. Of de club uit Zoeterwoude die kampioen is zal in mei blijken, maar de overwinningen regen zich aaneen dit najaar. Men kan bij Meerburg niet anders dan met een glimlach terugkijken op de eerste helft van het seizoen. Meerburg is de topfavoriet voor de titel, daar lopen ze aan de Rijndijk ook niet meer voor weg.

De laatste wedstrijd tegen ASC uit was een zeer moeizame. Al eerder dit seizoen liet de ploeg zien een stugge en goed voetballende ploeg te zijn. Het gebrek aan effectiviteit verhindert een hogere positie dan de huidige. Ook tegen de koploper verscheen ASC diverse malen in kansrijke positie voor het doel van Patrick Bom. Die hield zijn doel schoon door enerzijds goed keerperswerk, maar ook door een gebrek aan koelbloedigheid van zijn tegenstanders. Ook de ‘killers’ van Meerburg bleven droog staan. Mats van der Poel, Yoeri van der Voort en Joep van Vuren, ze scoorden niet. Het was Duuk van der Meer die in de extra tijd de bal tegen de touwen kreeg, met een gelukje weliswaar, maar niemand van Meerburg maalde daarom.

Het was een wedstrijd geweest die bol stond van de wederzijdse irritaties. Iedereen mopperde en klaagde over iedereen leek het wel. Elke overtreding ging gepaard met verontwaardiging over zoveel onrecht. Escaleren deed de wedstrijd echter niet. Zelfbeheersing en het gezonde verstand voorkwam dat. Flankaanvaller Van der Voort zag er bij tijd en wijlen wel de humor van in; hoofdschuddend en lachend bezag hij het gekrakeel. Zeker, Meerburg ging er stevig in zonder echter de toevlucht te nemen tot grover overtredingen. Zij hadden ook het beste van het spel en de meeste kansen. In de eerste helft reageerde ASC keeper Ludo Schot fantastisch op twee inzetten van Mats van der Poel; eerst haalde hij een bal laag uit de hoek na een kopbal en daarna redde hij nog eens met de voet op een goede inzet. Helemaal onbetuigd lieten de gastheren zich ook niet. Jerome Rousseau miste op een haar na een voorzet van de behendige Teije Rutten bijvoorbeeld.

In de tweede helft bleef Meerburg de overhand houden, maar was het ASC die de betere kansen kreeg. Nog eens verscheen Rousseau alleen voor Bom om de bal vervolgens hoog over te schieten. Jelle Schouten overkwam hetzelfde, zijn schotje werd echter eenvoudig opgeraapt door de keeper van de bezoekers. Beide ploegen bleven met hartstocht voor de winst spelen, ook ASC dat een kwartiertje voor tijd Ruben Hofstee kwijt raakte na zijn tweede geel. Zoals vaker dit seizoen trok de laagvlieger uiteindelijk aan het kortste eind. Ruim in blessuretijd kopte invaller Jordy Paap tegen de lat en Van der Meer maakte vervolgens zijn eerste goal van het seizoen. ,,Het was niet best vandaag”, merkte de matchwinnaar na afloop terecht op. ,,Het veld was erbarmelijk en het was ook geen leuke wedstrijd. Dat maakt allemaal niet uit; we gaan met drie punten terug naar Zoeterwoude en zijn de winterkampioen.”

Een nipte en waardevolle zege voor het team van Ron de Roode. ASC blikt met minder plezier terug. Hoopgevend is vaak het goede spel. Het wachten is op de doelpunten. Voor ASC was het de eerste thuisnederlaag van het seizoen en het tweede nipte verlies tegen de trotse koploper. Eerder werd het al 4-3 voor de withemden. Tweemaal door het oog van de naald derhalve. Bij Meerburg zal niemand er minder goed door slapen…

ASC-Meerburg 0-1.  90+3 Van der Meer 0-1.

ASC: Schot, Strijker, Goebel, Kroft, Rutten (78. Wijnen), Van Zandwijk, Rousseau, Schouten (90. Van Bergen), Hofstee, Akerboom, Dzulakian (70. Buijze).

Meerburg: Bom, Smit, Verboon, Van Diemen, Candido, Van Vuren (73. De Jong), Laan, Van der Poel, Van der Meer, Van der Voort (90+4. Loos), De Jong (65. Paap).

Scheidsrechter: Buitenman. Toeschouwers: 80.

Note red: op onze app is een interviewtje terug te luisteren met de maker van het enige doelpunt..