HomeZaterdagDerde klasseMeerburg-doelman Patrick Bom: ,,Een punt was terecht geweest’’

Meerburg-doelman Patrick Bom: ,,Een punt was terecht geweest’’

-

Derde klasse A (zondag)- Het blijft een wisselvallig seizoen voor Meerburg. In thuiswedstrijden is het bijna onverslaanbaar, in uitduels gaat het over het algemeen veel vaker mis. Op bezoek in Hoogmade bij MMO ging de ploeg van Ron de Roode voor de zesde keer dit seizoen onderuit buitenshuis (3-2). Meerburger Kevin de Jong miste in de tweede helft nog een penalty voor 3-3.

De eindstand stond al bij rust op het scorebord. ,,Alle goals vielen uit afvallende ballen’’, aldus doelman Patrick Bom, die in de eerste helft meerdere malen moest optreden. ,,Iedere keer kwamen we wel terug in de wedstrijd. Maar de 3-2 viel dan weer niet op een lekker moment.’’

Al vroeg in de wedstrijd was de thuisploeg op 1-0 gekomen via de naar Voorschoten’97 vertrekkende Richard Bakker, waarna Meerburg via Joep van Vuren langszij kwam. Vervolgens was het opnieuw MMO dat de leiding nam (via Jeroen Disseldorp), maar de bezoekers toonden veerkracht in de blessuretijd van de eerste helft dankzij een goal van De Jong, die na een uur spelen dus een penalty zou missen.

,,Iedereen dacht dat we met 2-2 gingen rusten’’, vertelt Bom. ,,Maar dat was dus niet zo, want direct bij de aftrap kon die aanvaller van MMO zo doorlopen. Op hem werd een overtreding gemaakt en uit de vrije trap scoorden zij (treffer van Werner van Leeuwen, red.). Heel erg zuur, zeker op zo’n moment vlak voor de rust, terwijl we na de gelijkmaker weer terug in de wedstrijd waren.’’

In het tweede bedrijf zocht Meerburg meer de aanval via de zijkanten, omdat de gastheren in het centrum nauwelijks waren te verschalken. ,,Zij hebben twee lange, sterke centrale verdedigers. Dus door het centrum had weinig zin. Bovendien brachten zij een extra verdediger in om de voorsprong te verdedigen. We kregen wel wat kleine kansen. Naast de gemiste penalty was de grootste kans voor Joep (van Vuren, red.). Hij omspeelde de keeper, maar die was net op tijd terug.’’

In het laatste kwartier verscheen de ploeg uit Hoogmade tot vier maal toe voor de neus van Blom, die in tweede helft zijn doel schoonhield. ,,Wij speelden alles of niets. Dus logisch dat we wat ruimte weg gaven. Het is uiteindelijk zonde dat we geen punt pakken. Een punt was namelijk wel terecht geweest. Beide ploegen hadden een gelijkspel prima gevonden, denk ik. Helaas komt MMO nu wel gelijk met ons in de stand (beide clubs hebben 35 punten, red.).’’

Door de nederlaag zakt Meerburg een plaatsje naar plek vier. Concurrent DOSR hield een punt over aan de ontmoeting met laagvlieger Kickers ’69, waardoor de ploeg uit Roelofarendsveen nu derde staan met één punt voorsprong op de nummer vier. Aan het einde van het seizoen geeft die derde plaats wel recht op een plek in de nacompetitie.

Kampioen Hillegom pakte immers de eerste periode, waardoor deze toekomt aan de eerstvolgende in de eindstand. Nummer twee Teylingen pakte de tweede periode. Dus gaat een plek in de nacompetitie naar de nummer drie. Nummer zes Van Nispen is vooralsnog ook nog niet kansloos voor een derde plaats met slechts twee punten achterstand op Meerburg. En Voorschoten’97 doet ook nog steeds mee om de nacompetitie te halen.

,,Als ik alleen naar ons eigen spel kijk, dan horen we zeker op een derde of vierde plaats te eindigen. Dat zou een mooie afsluiter zijn van het seizoen. Alleen moeten we dan nu wel wekelijks punten pakken. En vooral in uitwedstrijden hebben we het vaak moeilijk. Waarom? Dat zou ik niet precies weten, maar misschien speelt het kunstgras een rol. Thuis hebben we voordeel, uit op de natuurgras is het wellicht een nadeel. Al vind ik dat wel vreemd. Maar het is wel opvallend.’’

Aanstaande zondag ontvangt Meerburg in eigen huis kampioen Hillegom, dat alleen nog voor de eer speelt. Eerder dit seizoen gingen de zwart-witten met 3-1 onderuit in de Bollenstreek.