HomeZaterdagDerde klasseMeerburg fluitend langs Bernardus: 1-5 (plus beelden)

Meerburg fluitend langs Bernardus: 1-5 (plus beelden)

-

Derde klasse A (zondag)- Een nieuw tenue en logo, een nieuwe voorzitter en dito hoofdsponsor; er was veel nieuw bij Bernardus. Een ding bleef bij het oude: de ploeg bleef met lege handen en bungelt troosteloos onderaan in de derde klasse A.

Meerburg was in alle opzichten heer en meester in Hazerswoude met als logisch resultaat een ruime zege. Binnen tien minuten was de eenzijdige wedstrijd in feite beslist. Eerst tikte bij de tweede paal  Jeroen Verboon een corner beheerst tegen de touwen en een paar minuten later kopte Mats van der Poel raak uit een hoekschop van de andere kant. Hoewel het er veel op leek dat het ingestudeerde corners waren ontkende Verboon dat na afloop: ,,Nee, het waren toevalligheden. Een hoekschop is bij ons in principe bedoeld voor de spits. Nu ontstonden de doelpunten bij de tweede paal. Geluk was het niet; wij stonden op de goede plek en waren alerter dan de Bernardus verdediging.”

Vrijuit voetballend gingen de bezoekers op zoek naar een derde treffer. Toen die een half uur uitbleef sloop er wat gemakzucht in de gelederen van Meerburg. De vloeiende combinaties werden zeldzaam en bijna scoorde zelfs Alex Iliopoulos na lichtzinnig handelen op het middenveld bij de Rijndijkers. Een voorzet leek hij voor het intikken te hebben, maar de aanvaller van de thuisploeg schoof de bal hopeloos naast. Meerburg leek wakker te worden uit een dommel en zette Bernardus de laatste vijf minuten van de eerste helft flink onder druk. Na goed doorzetten van de jonge spits Yannick de Groot scoorde good old Joep van Vuren de 0-3. ,,Toen was het wel echt gespeeld.” ging Verboon verder. ,,Wij waren simpelweg een maatje te groot voor dit Bernardus.”

De tweede helft was voor een groot deel een formaliteit. Trainer Ron de Roode kon een paar van zijn spelers sparen voor de zware wedstrijden die Meerburg voor de boeg heeft. Voor zijn wissel liet Mats van der Poel nog eens zien dat hij een spits is met extra kwaliteiten. Met de rug naar het doel kreeg hij het leer aangespeeld, controleerde de bal en scoorde de 0-4 vanuit een halve draai. Stef Schinagl boekte nog een persoonlijk succesje door de 1-4 aan te laten tekenen. Het slotwoord was voor Van Vuren. In een sprintduel liep hij de verdediging er ruim uit en schoof de bal langs de uitlopende keeper Christian Duiker. Met de 1-5 werden de verhoudingen op het veld goed weergegeven.

Verboon nog eens: ,,Natuurlijk ben ik gisteren nog even de stad in geweest. Het was tenslotte drie oktober nietwaar? De volgende dag moet je er wel staan en ik weet dat we dat ook gedaan hebben. De komende drie wedstrijden spelen we weliswaar thuis, maar dan moeten we echt vol aan de bak. Eerst moeten we tegen medekoploper Graaf Willem II/VAC en daarna tegen het ook niet misselijke avv Alphen en verrassende ASC. In die wedstrijden gaat het er echt om.” Op de vraag waar het allemaal eindigt antwoordde Verboon met een lach: ,,In de kantine. Maar serieus, we hebben een goed team en nog weinig blessures. Komen we de drie wedstrijden goed door dan is een absolute toppositie mogelijk.” Voor Bernardus zijn het zorglijke tijden, Meerburg bevestigde de koppositie en kijkt uit naar de wedstrijd van volgende week. Voor de ploeg van Ronald Rosdorff is er volgende week geen programma en wacht daarna Van Nispen. Tijd voor een eerste Hazerswoudse overwinning, die er dus dit keer geen moment in zat.

Bernardus-Meerburg 1-5. 9. Jeroen Verboon 0-1, 11. Van der Poel 0-2, 43. Van Vuren 0-3, 50. Van der Poel 0-4, 70. Schinagl 1-4, 85. Van Vuren 1-5.

Bernardus: Duiker, Verbeij, Van Breugel, Van der Zon, Van der Werf, Wesseling (55. Van der Heiden), Vermeulen, Pijnacker (80. Fransen), Iliopoulos, Schinagl, Valk (52. Van der Zon).

Meerburg: Bom, Smit, Jeroen Verboon, Van Diemen, Barry Verboon, Van der Meer, Van Vuren, Weijers (86. Kevin de Jong), Van der Poel (67. Candido), De Groot (55. Justin de Jong), Van der Voort.

Scheidsrechter: De Bruijn. Toeschouwers: 300.