Derde klasse A (zondag) –Meerburg heeft na het inhaalprogramma van 15 maart weer zicht op de derde plaats. Op de ranglijst werden twee ploegen gepasseerd. Voorschoten’97 was het slachtoffer van de dadendrang van de Rijndijkers. Aan de Rijndijk werd het 2-1.

 

Voorafgaand aan het duel is er genoeg geschreven over de beslissing van de KNVB om het eerder met 4-1 besliste duel in het voordeel van Voorschoten ’97 te laten overspelen. Vanwege het late inbrengen van de persona non grata,Walid Mokhtafa, vond de KNVB het evident een signaal af te geven richting de club. Spelen met een niet-speelgerechtigde speler mocht niet ongestraft blijven, aldus de KNVB. Volgens de oefenmeester Mo Bougrine trof Voorschoten, noch zichzelf, geen enkele blaam. Daar het mogelijk was geweest Mokhtafa in te voeren op het spelersformulier, een fout van de KNVB. Ook Mokhtafa was nalatig geweest, hij verzuimde de schorsing te melden bij de technische staf. De strijd tussen beide subtoppers moest dus opnieuw beklonken worden. Het treffen, dat af leek te stevenen op een gelijkspel, eindigde uiteindelijk in 2-1. Door een doelpunt in de ‘dying seconds’ van Joep van Vuren ging Meerburg uiteindelijk met de buit er vandoor.
Een uitslag wat voor een zure nasmaak zorgde bij de gelegenheidsaanvoerder Bennie Hogewoning van Voorschoten ‘97: ,,Tuurlijk, kijk je hebt die gasten al een keer verslagen. Toch moeten we niet teveel terugkijken naar die wedstrijd. Als we kijken naar de huidige wedstrijd dan zie je toch wel een verschil bij de spelersgroep van de tegenstander. Toen hadden ze ongeveer vijf afwezigen. Nu stonden ze nagenoeg met de sterkste opstelling, dat is toch wel een ander niveau. Niettemin denk ik dat wij vandaag hadden, kunnen en moeten winnen.’’

 

Al in de 18e minuut werd meteen duidelijk met welk doel Voorschoten ’97 naar Zoeterwoude was afgereisd. Na een goed lange pass kon Mike Nikic verwoestend uithalen. Hij nam de bal op de spreekwoordelijke slof en met veel moeite kon de doelman van Meerburg, Patrick Bom, het schot via de lat onschadelijk maken. Voorschoten oogde iets frisser en was nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt.

Toch werd de echte vuist niet gemaakt en kon de verdediging van Meerburg gemakkelijk de angel uit aanvallen van Voorschoten halen. Hogewoning: ,,We konden moeilijk onze aanvallers in stelling brengen. Meerburg zette over het algemeen vrij hoog druk en we kwamen er maar moeilijk uit. Als je dan onder druk staat moet je lange ballen hanteren. Dit deden we wel, maar mede vanwege de wind, was het moeilijk die ballen te controleren.”

 

In de eerste helft zat het venijn hem in de staart. Rond de 45e minuut kon Mats van der Poel na een rebound vanaf elf meter op goal schieten. Een dot van een kans waarmee Van der Poel normaliter wel raad mee weet. Deze keer bleek de poging echter tevergeefs, maar in de tweede helft bleek de ex-Katwijker wel op scherp te staan. Na weer een rebound was de goaltjesdief er als de kippen bij om de bal van dichtbij in te schieten. Alweer zijn zestiende treffer! Ligt tegen de verhouding in, kwam Voorschoten op achterstand en moesten alle zeilen worden bijgezet om op gelijke hoogte te komen.

 

Loon naar werken kreeg Voorschoten ’97 in de 68e minuut. Door een goede lange pass, die achter de verdediging neerdaalde, kon Mike Nikic een-op-een met de keeper. Het tweegevecht werd in het voordeel van Nikic beklonken. Hij bleef rustig en schoof de bal knap langs keeper Bom.
Na de gelijkmaker ontstond er een onrustigere fase in de wedstrijd. Beide ploegen wilden voor de drie punten gaan. Alleen Voorschoten wist aanvallend nog een vuist te maken voorin. Door de aanvallende aspiraties van de ploeg ontstond er meer ruimte achterin. Dit resulteerde in de 2-1. Na wat rommelig wegwerken van Voorschootse zijde, belandde de bal in de voeten van Van Vuren. Van dichtbij kon hij de bal in het doel werken en zijn ploeg toch nog naar de drie punten schieten. Onverdiend zo dacht het gros van de belangstellenden, maar niet minder lekker aldus Meerburg-trainer De Roode.
Door de overwinning van Meerburg laat het Voorschoten zes punten achter zich met één wedstrijd minder gespeeld. Volgende week zondag moeten de mannen van De Roode naar Alkmania, een laagvlieger die evenwel kan pieken. Voorschoten zal pas op de plaats moeten maken. Zij kunnen de zure nederlaag herstellen tegen Nicolaas Boys, een lage middenmoter. Eerst wacht voor de Bougrine-equipe Maense. Een wedstrijd in de kwartfinale van de districtsbeker. Het treffen wordt komende woensdagavond gespeeld in Rotterdam.

Comments are closed.