Derde klasse A (zaterdag)- Sinds Hazerswoudse Boys uit vervangt Melle Luinstra vaste doelman Sander Goudriaan tussen de palen bij Kagia. Zaterdagmiddag beleefde de stand-in zijn hoogtepunt. De doelman stopte een strafschop en voorkwam nog diverse keren dat CVC Reeuwijk tot scoren kwam. Een fraaie vrije trap van Rens Lamboo leverde zo drie punten op voor Kagia, dat ruimschoots teveel kreeg. Trainer Anton Wijsman: ,,Zonder meer gestolen punten, maar het is ook wel eens andersom geweest dus we genieten er maar van.”

Kagia wist op voorhand dat het een lastige middag zou worden bij CVC. De ex-koploper kwam de voorbije weken minder voor de dag en was op revanche belust. Kagia leek de te kloppen ploeg, want Timo Sluymer, Roy Hogewoning en Dirk Jan Ligtenberg moesten het duel aan zich voorbij laten gaan. Wijsman moest zelfs een extra A-junior laten ‘ overvliegen’ om eventuele calamiteiten het hoofd te kunnen bieden, omdat Tijs van der Schinkel ook nog eens ziek afhaakte op het laatste moment. Het duel startte ook nog eens later, omdat vijf Kagianen door tal van omleidingen te laat aanschoven aan tafel. ,,Bepaald niet ideaal allemaal, maar we hebben getracht er het beste van te maken. Voetballend gezien ging dat dit keer van geen kant en dit was wel de slechtste pot dit seizoen van onze kant. Misschien ook nog wel van langer geleden onder mijn leiding. Maar goed; als je op een offday wel wint dan moet ik toch maar tevreden zijn”, liep Wijsman niet weg voor de feiten.

Luinstra had dus overduidelijk geen mindere dag en was in zijn hum met zijn eigen optreden in Reeuwijk. ,,Ik heb op mijn kans gewacht en enkele weken terug raakte Sander geblesseerd. Dan weet je dus dat je aan de bak kunt. Natuurlijk hoop ik dat ik het de trainer wat lastiger heb gemaakt door nu goed te keepen. Ik kon in deze wedstrijd groeien, want ik kreeg zat te doen. We speelden simpelweg niet best, zonder dat zij nu zo denderend speelden. Door het kleine veld was het wel regelmatig spitsuur bij ons in de zestien. Het is dan lekker dat je wat ballen eruit kunt houden.”

P1020416 (Small)

Wijsman: ,,Gaandeweg hoop je dat je de voorsprong kunt behouden. Zij bleven kansen missen en Melle hield ons op de been. Of het dan terecht is of niet, doet minder ter zake na afloop.” De belangrijkste redding verrichte Luinstra pakweg tien minuten voor tijd. ,,Een linkspoot nam die strafschop en ik gokte op een hoek. Dat bleek de juiste te zijn en ik kon de bal naar de zijkant dwingen. Voor een keeper is dat natuurlijk een heerlijk moment. Het bleef wel letterlijk en figuurlijk stormen voor ons doel, maar op een zeker moment voel je als keeper dat je met behulp van de ploeggenoten de nul gaat houden. Gelukkig is dat gelukt, maar dat we goed zijn weggekomen is wel duidelijk.”

De doelman woonde voorheen in Groningen en stond daar ook tussen de palen. Hij acteerde er op het niveau van zowel eerste, tweede als derde klasse. Luinstra kampte anderhalf seizoen met een een blessure aan de schouder (instabiliteit, red.). Uiteindelijk verhuisde hij naar Haarlem en vanuit de nieuwe situatie zocht hij een derdeklasser. Aanvankelijk werd het HFC zaterdag, maar toen de kans kwam om bij Kagia aan te sluiten was zijn bestemming bepaald. ,,Het gaat er hier serieuzer aan toe en dat bevalt me wel. Kagia is een club waar plezier en prestatie in elkaar opgaan. Er staat een leuke en erg jonge groep, waar de gretigheid vanaf straalt. Tenminste, normaal gesproken. Nu was het veel minder dan anders, maar zo’n pot zit er wel eens tussen. Tja, en als je dan gewoon wint..”

Kagia won zo voor de derde keer met 0-1 in een uitbeurt. Eerder werden Lugdunum en Hazerswoudse Boys verslagen met de minimale marge. Volgende week spelt Kagia de ontmoeting tegen Floreant over (dit vanwege het onrechtmatig opstellen van trainer Van Steensel eerder, red.) en bij een nieuwe driepunter rukt Kagia zelfs op naar de gedeelde tweede plaats. Een meer dan verdienstelijke klassering zo halverwege de maand november.

De gevierde Luinstra: ,,Het zou mooi zijn wanneer we het niveau kunnen vasthouden. Het niveau van voor CVC bedoel ik dan. Dan mogen we stellen dat we met zijn allen aan een sterk seizoen bezig zijn. En mijn positie? Ik ben blij met de geboden kans nu. Het is verder aan de trainer te beslissen.”

Basisopstelling Kagia: Luinstra, Timmermans, Driessen, Robelus, R.Sluymer, Imanse, Malhi, B.Zonneveld, Lamboo, M.Zonneveld, Schoneveld.

Note redactie: Joey Smit viel in en maakte zo zijn debuut in de hoofdmacht.