Derde klasse A (zaterdag)- Op de valreep van de eerste seizoenshelft heeft DoCoS de koppositie gegrepen. Dit wel op doelsaldo, want Kagia en BSC’68 vergaarden evenveel punten. De Leidse ploeg had zelfs alleen koploper kunnen zijn, maar van CVC Reeuwijk werd niet gewonnen in de dertiende ontmoeting van het seizoen (1-1). Middenvelder Melvin Zweistra was echter reëel in zijn terugblik op de tweestrijd.

,,Ik denk dat we blij moeten zijn met dit punt. Wij speelden zeker niet onze beste wedstrijd en zij kregen de betere kansen. Wel is het jammer dat we de 1-0 niet konden vasthouden. Het was een beetje een identiek verhaal aan onze wedstrijd tegen Kagia thuis. Daarin verspeelden we ook de overwinning in de slotfase. Maar wat ik zeg, de uitslag doet wel recht aan de onderlinge verhouding. Wij hebben verzuimd om ons eigen spel te spelen. Zij wilden graag fysiek spelen en daarin zijn wij mee gegaan. Daarmee speelden we ze in de kaart.”

DoCoS was op voorsprong gekomen na een vrije trap van ex-UDO speler Zweistra. De bal kon niet goed worden gekeerd door de goalie van CVC en spits Chris van Empel bewees maar weer eens zijn waarde door het presentje uit te pakken. Na de 1-1 in de slotfase kregen de Reeuwijkers overigens nog een kans op meer, maar doelman Mitchel van Abswoude behoedde zijn ploeg voor een tweede nederlaag in het seizoen.

Zweistra: ,,Hoewel het dit keer dus wat minder liep, mogen we stellen dat we het gewoon prima doen. Ik zie grote verschillen ten opzichte van het begin van het seizoen. Het niveau is fors omhoog gegaan en ik weet zeker dat we nog niet aan ons plafond zitten. Wat dat betreft moeten we zeer tevreden zijn met die progressie en het feit dat we nu de koppositie hebben. Het is wel ongemeen spannend bovenin en de weg is nog lang. Voetballend kan het nog wel beter en scherper, maar als we die stappen kunnen maken ziet het er goed uit.”

Nico van der Salm kon lang niet in alle wedstrijden een beroep doen op de middenvelder, maar er lijkt zo zoetjes aan een basisplaats te zijn weggelegd voor Zweistra. ,,Tegen Hazerswoudse Boys heb ik een scheurtje in mijn kuitspier opgelopen en daardoor heb ik aardig wat wedstrijden gemist. Ik ben nu onderweg om weer helemaal topfit te worden. Ik ben blij met mijn basisplaats, zoveel is zeker. De concurrentie bij ons is groot, zeker op het middenveld. Het mooie is ook dat het niet uitmaakt wie er inkomt of uitgaat. Het blijft gewoon goed lopen en dat zegt iets over onze ploeg. Natuurlijk zit er wel eens een mindere beurt bij zoals tegen CVC, maar dat heeft elke ploeg. De trainer probeert altijd naar eer en geweten de juiste balans te vinden en het acceptatievermogen is groot.”

DoCos staat dus in punten gelijk met twee andere ploegen, maar weet ook dat Koudekerk, Lugdunum en CVC Reeuwijk nabij zijn. Uiteraard wil de Leidse ploeg de langste adem hebben in de afvalrace die zich zal moeten ontrollen na de winterstop. Toch is Zweistra niet alleen met de competitie bezig.

,,Dinsdagavond spelen we tegen HOVDJSCR voor de beker. Dat is een ploeg die me niets zegt, maar dat zal andersom ook zo zijn. We willen die wedstrijd zeker serieus benaderen. Als je kansen krijgt om prijzen te pakken dan moet je daar vol voor gaan. Het zou ook maken dat we met een nog beter gevoel de winterstop in gaan en daar heeft iedereen hier wel oren naar.”

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Gonlag, Maaskant, Overvliet, Van der Pot (De Bolster), Zweistra (De Jong), Ravensbergen, Van Gent (Van Noort), Van Empel, Slingerland.