Derde klasse A (zaterdag)- DoCoS zat na tien minuten spelen op rozen tegen Gouda. Mitchel Klein en Wim de Bolster hadden het net al gevonden en Gouda stond erbij en keek er naar. Lange tijd hield de ploeg van Nico van der Salm de controle, maar een minuut of twintig voor tijd sloeg de vlam in de pan. Of eigenlijk in het doel van Mitchel van Abswoude.

docos-gouda 110

De hoofdrolspeler aan het woord: ,,Zij scoorden de 2-1 en ik wilde de bal uit het doel halen om wat tijd te winnen. Een aanvaller duwde mij vervolgens en daarna werd ik beet gepakt door een andere aanvaller. Ik gaf aan dat ik daar niet van gediend was en had de intentie om mij los te rukken. Vervolgens viel die speler om vanwege een duw van mij tegen zijn borst. De scheidsrechter vertaalde het als een slaande beweging en ik moest inrukken. Ik vond het zwaar gestraft, maar bovenal besefte ik daarna dat ik niet slim bezig was geweest. Ik had gewoon uit die situatie moeten blijven.”

DoCoS moest dus verder met tien man en kreeg nog wel de kans op 3-1 via weer De Bolster. Lucht bleef uit en uiteindelijk moest de thuisploeg nog een treffer toe staan en dus kwam er slechts een punt bij voor de wit-roden, waar er op drie gerekend werd, zeker na de bliksemstart.

docos-gouda 123

,,Voor iedereen is dit resultaat teleurstellend, maar zeker voor mij. Aanvankelijk had ik de pest in, vanwege de zware straf. Gaandeweg kwam bij mij het besef dat ik de ploeg had gedupeerd. Ik ben even een boerenlul geweest. Na de 2-1 was de organisatie weg. Niet dat ze nou telkens gevaarlijk werden, maar we kregen wel speldenprikken. Uiteindelijk kon de ploeg het niet vasthouden en daar voel ik me schuldig over. Ik kan niet anders dan mijn excuses aanbieden aan de trainer en de spelersgroep komende dinsdag op de training.”

docos-gouda 134

In Leidse kringen wordt gevreesd voor een pittige schorsing. ,,Het zou verschrikkelijk balen zijn als ik dit seizoen niet meer mag uitkomen onder de lat. Onze tweede keeper, Alex Vergeer, heeft een heupblessure en dus kunnen we dit niet gebruiken. Ik was net zo lekker bezig. Dat zie ik ook terug aan het spelersklassement bij jullie. Ik vrees dat er niet veel punten meer bij komen, maar misschien valt de schorsing mee.”

docos-gouda 184

DoCoS hoeft nog niet nadrukkelijk naar beneden te kijken, maar het sein ‘veilig’ kan nog niet worden gegeven. ,,Bij winst hadden we elf punten voor gestaan op de elfde plaats, die nu wordt ingenomen door Gouda. Nu bedraagt het verschil acht punten. Dus dat is een wezenlijk verschil. Ik zeg niet dat we in de problemen komen, maar ik voel me hier wel verantwoordelijk voor. Ik heb nog niet eerder een rode kaart gepakt en nu moest ik zo nodig zo handelen. Dat we niet winnen is mijn schuld.”

docos-gouda 172

Om de druk wat van de ketel te halen de vraag of hij blij is met de drie aanwinsten tot nu toe met het oog op volgende seizoen. ,,Alle aanwinsten zijn welkom. Ik zou met DoCoS graag om een kampioenschap willen spelen. Er komen vooralsnog twee jongens van UDO, Melvin Zweistra en Mark Ouwerkerk, en Nils Slingerland keert terug na een avontuur bi SJZ. Met die laatste heb ik eerder gespeeld. Een goeie voetballer met een prima linkerbeen. Concurrentie voor mij? Ik weet niet of de club wat zoekt. In elk geval is het voor mij goed om geprikkeld te worden. Als DoCoS hogerop wil, mag er best versterking komen. Wat ervaring zouden we ook wel kunnen gebruiken. Nu is Niels van der Linden de oudste, maar hij speelt niet veel. Dat is wel een toffe peer en van zijn ervaring leren we.”

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Overvliet, Bouwmans, Boers, Peet, De Jong, Schiebroek, De Bolster, Ravensbergen, Van Empel, Klein.