Neal Petersen:,,We gaan onze rug rechten aankomend seizoen.”

LSVV’70 wist zich in seizoen 2013/2014 nog te handhaven in de derde klasse A ten koste van ‘hoofdbewoner Lugdunum. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid. Lugdunum keert terug in de derde klasse door de nacompetitie te winnen na een sterk seizoen. LSVV daarentegen moet nu wel een stap terug doen en eindigde teleurstellend als laatste in drie A, zonder ook maar eenmaal de handen de lucht in te hebben kunnen steken na een triomf,

LSVV-coryfee Neal Petersen blikt terug: ,,Aan het begin van het seizoen hadden we er echt wel vertrouwen in. De voorbereiding verliep goed en het team was nagenoeg intact gebleven. Onze trainingsintensiteit is niet zoals bij de andere ploegen. We trainden eenmaal per week slechts, maar dan zat het wel okay met de bezetting. Dat is nou eenmaal zoals het gaat bij een club als LSVV. Vaak konden we dit seizoen aardig mee tot ongeveer een kwartier voor tijd. Zo herinner ik me Floreant uit nog, die op dat moment koploper waren. Tien minuten voor het eindsignaal leidde we nog met 0-1. Uiteindelijk gingen met een 3-1 verlies terug naar Leiden. Dat heeft alles met focus en conditie te maken. En zo is het ons meerdere malen vergaan dit jaar.”

Petersen vervolgt: ,,Uiteindelijk zijn we dus gedegradeerd. Dit is vervelend maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Onze trainer Freek Jansen is al volop bezig om onze selectie voor aankomend seizoen te versterken. We krijgen er een paar jonge gasten bij, en een paar oud gedienden doen een stapje terug maar blijven oproepbaar. Waar zie je dat nog? Ons doel is dan ook om volgend jaar de stap weer om omhoog te maken. Kampioen worden zou het mooiste zijn, maar via de nacompetitie mag het ook van mij. Wij hebben gewoon een goede ploeg volgend seizoen. Niet naar anderen kijken, maar uitgaan van onze eigen mogelijkheden. Daarbij is er de intentie om waarschijnlijk toch meer te gaan trainen, wat ons conditioneel met name alleen maar ten goede kan komen. Het seizoen is teleurstellend verlopen. Maar we blijven positief kijken. Misschien kunnen we aan het einde van het nieuwe seizoen wel een feestje bouwen Dat zou het mooiste zijn. We hebben in ieder geval de boten voor de grachtentocht al vastgelegd.”

De cijfers van LSVV’70 zijn ronduit pijnlijk, maar er wordt dus beterschap beloofd bij de Leidse Studenten Voetbalvereniging. Om positief te eindigen ten opzichte van het rekenwerk. Uit ging het iets beter dan thuis. In de eerste periode werd drie keer gelijk gespeeld en het aantal tegentreffers bleef onder de honderd..

 

LSVV’70 in cijfers:
Totaalstand: 26-5-24-91 (14e)
Resultaten thuis: 13-2-11-46 (14e)
Resultaten uit: 13-3-13-45 (14e)
Beste periode: 1e periode (8-3-9-29)
Grootste thuisoverwinning: geen enkele keer winst
Grootste thuisnederlaag: Floreant (1-6), Kagia (0-5), Koudekerk (0-5)
Grootste uitoverwinning: geen enkele keer winst
Grootste uitnederlaag: UVS (6-0), WDS (6-0)
Laatste thuisoverwinning: seizoen 2013-2014
Laatste thuisnederlaag: Floreant (1-6, 9 mei)
Laatste uitoverwinning: Oosterheem (1-5, 10 mei 2014)
Laatste uitnederlaag: BSC’68 (2-0, 2 mei)
Thuis de nul gehouden: 0x
Uit de nul gehouden: 1x
Thuis niet gescoord: 6x
Uit niet gescoord: 5x