Guus de Goede:,,Afgelopen seizoen was teleurstellend”

SJZ had een bewogen seizoen 2014-2015. Kansen werden er volop gecreëerd maar het ontbeerde aan het afmaken. Onze verslaggever Sergio Rademakers zocht contact met SJZ verdediger Guus de Goede om het seizoen te analyseren.

De Goede vertelt:,,Als ik kijk naar de stand op de ranglijst is het seizoen teleurstellend verlopen. We hebben een goeie groep, maar we hebben het onszelf gewoon moeilijk gemaakt. Het ontbrak dit seizoen aan scorend vermogen. Kansen genoeg, maar dan moeten ze wel afgemaakt worden. Als dat niet gebeurd dan wordt het lastig. Ons doel afgelopen seizoen was om ons veilig te spelen in het linkerrijtje en om mee te dingen naar een periodetitel. Dit is helaas niet gebeurd. We hebben handhaving afgedwongen en daar is alles mee gezegd.”

De verdediger continueert:,,Toch zijn er absoluut meerdere lichtpunten. Zo speelden we uit tegen Teylingen onze beste wedstrijd van het seizoen. We domineerden en legden onze wil op aan de tegenstander. Ook was de overwinning op dorpsgenoot Meerburg er weer één om in te lijsten. Maar tegen de mindere goden als GOL Sport en Nicolaas Boys lieten we het daarentegen ook weer liggen. Vooral tegen Nicolaas Boys hadden we zoveel kansen en dropen we toch af met een verliespartij(1-2). Twee halve kansen werden door hen benut.”

Over de sfeer heeft De Goede niets te klagen:,,We gaan onderling vriendschappelijk met elkaar om en onze nieuwe trainer Rob van den Wijngaard heeft ons al snel nieuwe inzichten gegeven. Dus daar ligt het niet aan. Daarbij mag ook gezegd worden dat we dit seizoen maar liefst zeven keer de nul hebben gehouden. Als verdediger zijnde voelt dat wel goed. Ik weet dat de club bezig is om de selectie in takt te houden en gewenste versterkingen binnen te halen. Het mooiste zou zijn als we wat routine erbij krijgen in ons toch wel jonge team.”

De vice-aanvoerder met zijn kijk op aankomend seizoen:,,Aankomend seizoen moeten we nadrukkelijker aanwezig zijn en ons definitief bij de top acht spelen. Als we een goede reeks kunnen neerzetten, zou het mooi zijn om mee te dingen om een periodetitel. Ik sluit niets uit want we hebben een prima groep, daar blijf ik bij. Met de juiste eventuele aanvullingen zullen wij laten zien waartoe we in staat zijn. Dit seizoen was niet wat we verwacht hadden. Het nieuwe seizoen zullen we er weer staan.”

De cijfers van SJZ over het seizoen 2014-2015
Totaalstand: 26-29-49-51 (10e)
Resultaten thuis: 13-20-28-18 (7e)

Resultaten uit: 13-9-21-33 (11e)
Beste periode: 9-12-13-12 (3e periode, 7e)
Grootste thuisoverwinning: Kickers’69 (6-0)
Grootste thuisnederlaag: Hillegom (0-3)
Grootste uitoverwinning: Kickers’69 (0-3)
Grootste uitnederlaag: Van Nispen (6-2)
Laatste thuisoverwinning: Van Nispen (3-2, 10 mei)
Laatste thuisnederlaag: Nicolaas Boys (1-2, 1 februari)
Laatste uitoverwinning: ASC (0-2, 1 maart)
Laatste uitnederlaag: Meerburg (3-2, 3 mei)