De cijfers liegen er niet om. Kagia eindigde afgelopen seizoen met evenveel teams boven zich als onder zich en kende daarmee een jaar dat niet geheel gelijk opging met de verwachtingen die het vooraf koesterde. Na een succesvol seizoen –waarbij Kagia op een haar na naast promotie greep- onder leiding van Jerry Ubink, die koos voor een avontuur bij VV Oegstgeest, was het aan Anton Wijsman de taak met een flink gewijzigde selectie nieuwe triomfen na te jagen. De Lissenaar kijkt aan het einde van de rit met een gemengd gevoel terug.

 
,,Het is eigenlijk tweeledig. Enerzijds ben ik tevreden dat we het na een moeizame start toch aardig opgepakt hebben”, steekt Wijsman zijn relaas af. ,,Anderzijds baal ik ervan dat we het op sommige momenten hebben laten liggen. Vooral tegen de kleintjes, zonder zelf een hele grote te zijn, hadden we er meer uit kunnen halen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan LSVV thuis. Dat was een van de slechtste wedstrijden van het seizoen. Ik denk dat we op dat moment aanliepen tegen onderschatting en onze eigen jeugdigheid. Als we die en een aantal andere wedstrijden in die fase van de competitie over de streep hadden getrokken, dan hadden we nog een serieuze gooi kunnen doen naar de derde periode.”

 
Waar Kagia dit seizoen begon met een fors aantal mutaties binnen de spelersgroep, zal Wijsman komend seizoen opnieuw moeten dealen met de nodige wisselingen. Ben van der Lans bekroonde een mooi seizoen met een overstap naar hoofdklasser Ter Leede, terwijl Ruud Heuseveldt, Jelle Clemens, Niels Ganzevles en Guillaume Thissen kiezen om een stapje terug te doen en in een vriendenteam te gaan spelen. ,,Er moeten absoluut spelers bij. Anders hebben we geen Kagia 1 en 2 volgend seizoen”, bekent Wijsman. ,,We hopen toch een bepaalde aantrekkingskracht te hebben door wat we de afgelopen jaren hebben laten zien.”

 
,,We zitten nu ongeveer op 28 spelers, dat moeten er minimaal 31 worden. In de voorste en de achterste linie moeten er een of twee bepalende spelers bijkomen. Daarmee moeten we weer een hechte groep zien te maken die rijp is voor de derde klasse. We zullen wel op een iets lagere trede in moeten stappen dan afgelopen seizoen. We zullen moeten zien hoe we er tegen die tijd voorstaan, als we mee kunnen doen om de prijzen zullen we dat natuurlijk niet nalaten.”

 
Dat Kagia een goed neusje heeft voor het binnenhalen van spelers die voor de grote clubs uit de regio net te kort komen, bleek ook afgelopen seizoen weer. Zo werd Dirk-Jan Ligtenberg, afkomstig van FC Lisse en verantwoordelijk voor veertien treffers, deze week uitgeroepen tot speler van het seizoen bij de Lisserbroekers. ,,Dirk-Jan, Jesper Imanse en Ajay Mahli zijn wel jonge spelers die zijn opgestaan dit seizoen. Dat zijn voor mij de pluspunten van het afgelopen seizoen.”

 

Kagia in cijfers:

 
Totaalstand: 26-36-52-49 (7e)
Resultaten thuis: 13-23-30-19 (5e)
Resultaten uit: 13-13-22-30 (11e)
Beste periode: 3e periode, 9-14-21-15
Grootste thuisoverwinning: Koudekerk (5-1)
Grootste thuisnederlaag: Floreant (0-3)
Grootste uitoverwinning: LSVV’70 (0-5)
Grootste uitnederlaag: SEV (7-1)
Laatste thuisoverwinning: Koudekerk (5-1, 2 mei)
Laatste thuisnederlaag: SEV (0-1, 25 april)
Laatste uitoverwinning: Oegstgeest (0-2, 18 april)
Laatste uitnederlaag: Roodenburg (2-0, 9 mei)

Thuis de nul gehouden: 3x

Uit de nul gehouden: 2x

Thuis niet gescoord: 3x

Uit niet gescoord: 4x