Nog maar een paar weken terug – na de 1-9 thuisnederlaag tegen Voorschoten ’97 – leek GOL Sport dood en begraven voor wat betreft een verlenging van het derdeklasserschap. Toch kan maandag, op bezoek bij Stolwijk, een grote stap richting lijfsbehoud worden gezet. En dat na een roerige periode.

Opmerkelijk was het wel, de wederopstanding een week na de flinke zeperd tegen Voorschoten. Op bezoek bij Teylingen, toch de nummer twee van de competitie, werd een knappe 1-3 zege geboekt. Door dat resultaat dwong de ploeg van Anouar Hamdi, voor wie het pas de eerste overwinning als interim-trainer – sinds de winterstop – betekende, alsnog een beslissingswedstrijd met het met een gelijk puntenaantal geëindigde ASC af. Die wedstrijd, gespeeld op donderdag 14 mei op het terrein van Docos, kwam in de aanloop ernaartoe onder een vergrootglas te liggen, omdat de Oegstgeestenaren de Leidenaars van ‘vals spel’ betichten. GOL Sport zou tegen Teylingen spelers op hebben gesteld die niet op het wedstrijdformulier zouden hebben gestaan, zo luidde de aanklacht van ASC-trainer Raymond Noordam in het Leidsch Dagblad. Foto’s van de wedstrijd die op internet op waren gedoken, zouden als bewijsstuk dienen.
In het onderlinge treffen antwoordden de spelers van Hamdi met hun voeten. ASC werd met 3-2 verslagen en zo naar de vierde klasse verwezen, terwijl GOL Sport het vege lijf mocht gaan proberen te redden via de nacompetitie. Daarin kende het afgelopen zondag een valse start. Aan de eigen Boshuizerkade werd met 1-3 van Ommoord verloren. Daarmee leek het derdeklasserschap alsnog verspeeld te zijn, maar goed nieuws kwam er daags na die mokerslag uit Rotterdam. Het districtsbureau West 2 van de KNVB maakte bekend dat niet alleen de winnaar maar ook de nummer twee van de poultjes van drie clubs die nacompetitie spelen, verzekerd zijn van een plek in de derde klasse komend seizoen. Dit omdat er enkele extra plaatsen vrijkomen wegens de terugtrekking van clubs als Haaglandia, Schipluiden, LMO en Zwarte Pijl uit het zondag(prestatie)voetbal.
Niettemin zal GOL Sport aanstaande maandag, in en tegen Stolwijk, vol aan de bak moeten. Zeker in de wetenschap dat zelfs de kleinst mogelijke overwinning op de nummer vijf van 4A misschien niet genoeg is. Mochten de groenwitten namelijk met slechts één goal verschil zegevieren, dan zouden Stolwijk en Ommoord het in de laatste wedstrijd op een akkoordje kunnen gooien. Als Stolwijk die wedstrijd dan op zijn beurt met één doelpunt verschil wint, zouden de drie ploegen in punten gelijk eindigen, maar heeft GOL Sport in dat geval het slechtste doelsaldo. Hetgeen in die situatie doorslaggevend is. Hamdi en consorten doen er dan ook verstandig aan om het zekere voor het onzekere te nemen en met ruime(re) cijfers de Krimpenerwaard te verlaten.