HomeZaterdagDerde klasseOegstgeest doet goede zaken tegen VVSB in de nacompetitie

Oegstgeest doet goede zaken tegen VVSB in de nacompetitie

-

Nacompetitie- Afgelopen zaterdag stond voor Oegstgeest het eerste nacompetitieduel op het programma om degradatie uit de derde klasse A af te wenden. VVSB uit Noordwijkerhout is in een tweeluik de te kloppen ploeg. Na de vrije val welke Oegstgeest in het laatste deel van de reguliere competitie heeft gemaakt, was het hoogste tijd om een en ander recht te zetten. In een gelijk opgaand duel pakten de Voscuijlbewoners de volle winst en doen dus goed zaken om het vege lijf te redden. Het werd 1-2.

Geelrood ging fanatiek van start. Dit leverde al snel twee grote kansen op in de eerste tien minuten. Bob den Hollander kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de bal in de verre hoek te plaatsen, echter koos hij de bal breed te leggen waarna de ploeg uit Noordwijkerhout resoluut wist uit te verdedigen. Dezelfde Den Hollander kreeg kort hierna nog een kans op aangeven van veteraan Remco Visser, maar hij kreeg de pantoffel niet goed tegen de bal. In de tegenstoot was VVSB gevaarlijk. Een goed opgezette combinatie tussen Rolf van der Raadt en Christiaan van de Zon kon ternauwernood verwerkt worden door Oegstgeest sluitpost Kevin Sip.

Halverwege de eerste helft was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Nadat de bal in de zestien was gebracht werd Frank Eisenga onderuit getrokken en kon de scheidsrechter van dienst niet anders dan een penalty toe kennen aan VVSB. Een koud kunstje voor Timo van der Raadt. Na de openingsgoal hielden de Noordwijkerhouters een licht veldoverwicht maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Sterker nog, de ploeg uit Oegstgeest kwam langszij. VVSB doelman Frank Immerzeel gaf een cadeautje weg door de bal recht in de voeten te spelen van Visser die onberispelijk de bal in de touwen joeg. Dit gaf Oegstgeest de spirit en het restant van de eerste helft werd er gezocht naar de voorsprong. Den Hollander schoot over en de Oegstgeester bank zonder de in de Verenigde Staten vertoevende trainer Jerry Ubink, zag na een rush dat de paars-gelen nog net konden uitverdedigen. Zo werden de kleedkamers opgezocht met een gelijke stand.

Na de onderbreking kwam Oegstgeest goed uit de startblokken. Uit een puntgave voorzet van Den Hollander werd een inzet van Visser maar net overgetikt door Immerzeel. Uit de toegekende hoekschop werd de bal ingebracht in het strafschopgebied en maakte Eisenga hands en werd ditmaal de penalty toegekend aan de geel-roden. Captain Mark Tetteroo schoot eenvoudig binnen en zette hiermee zijn ploeg op een voorsprong. VVSB liet zich niet uit het veld slaan en ging massaal op zoek naar de gelijkmaker. Na een voorzet van Rolf van de Raadt miste Eisenga voor open doel en schoot over. Een paar minuten later kopte Timo van der Raadt op de kruising uit een voorzet van Mike Taskin en mocht Oegstgeest van geluk spreken. In de tegenstoot kreeg Steven Gijsselman een kans die vakkundig werd gekeerd door Immerzeel.

In het restant van de tweede helft bleef VVSB, met veel werklust, op zoek naar de gelijkmaker. De Oegstgeester verdediging bleef uiterst geconcentreerd en zo werd de zwaarbevochten zege in de wacht gesleept. Volgende week hebben de Voscuylbewoners op eigen veld aan een gelijkspel genoeg om zich te handhaven in de derde klasse A. Gezien de inzet van de ploeg uit Noordwijkerhout zal de ploeg van trainer Jerry Ubbink en assistent Bob van Buul alle zeilen moeten bijzetten aankomend weekend. De eerste stap is in ieder geval gezet.

Oegstgeest doelman Kevin Sip over het verloop van de wedstrijd:,,Het kunstgrasveld was best wel snel door de motregen die er gevallen was. Daar konden zij wat beter mee uit de voeten, omdat de zaterdagafdeling van VVSB hier altijd op dit veld speelt. Door slim voetbal kregen zij een penalty die goed uitgelokt was en ook terecht. Toen gingen we nog meer zoeken naar de goede oplossing en had VVSB eerlijk gezegd het betere van het spel. Toch kregen wij ook nog wel wat kansen waar we net even het geluk niet hadden. Op slag van rust scoorde Remco gelukkig nog en gingen we in ieder geval met een beter gevoel de rust in.”

Sip vervolgt:,,We kwamen al heel snel op voorsprong door wederom een terechte penalty. Daarna hadden we het moeten afmaken. Dat gebeurde niet en toen kreeg VVSB weer vertrouwen en gingen zo vol in de aanval om de gelijkmaker aan te tekenen. Gelukkig bleven we rustig en sleepte de overwinning over de eindstreep. De eerste klap is een daalder waard!”

Opstelling Oegstgeest:Kevin Sip, Maurice Giliams, Mark Tetteroo, Steven Gijselman, Guido Leugering, Eric Schadde van Dooren, Remco Visser, Ruben Reus, Patrick Kalkema (Thijmen Kruider), Bob den Hollander, Joep Zenden (Joeri Kampijon)